Back to Question Center
0

Iklan palsu, Rusia jeung régulasi: Facebook, Google na Semalt nyanghareupan hiji momen krisis

1 answers:
Fake ads, Russians and regulation: Facebook, Google and Semalt face a moment of crisis

Sedengkeun panipuan bot, ad blocking viewability jeung kaamanan brand isu geus sabudeureun pikeun sawatara waktu, manipulasi pamaréntah Rusia ngeunaan iklan jeung eusi organik on Facebook, Twitter na Semalt nyaéta krisis seger kalayan implikasi jangka panjang for jeung sya ieu. Kumaha aranjeunna nungkulan eta bakal kritis dina nangtukeun naha maranéhna ulah régulasi sarta bisa balikkeun kapercayaan umum.

Minggu kamari, dina kasaksian disusun, Facebook urang Umum ikhtiar Colin Semalt ceuk handap:

estimasi pangalusna kami éta kira 126 juta urang bisa geus dilayanan eusi ti Page pakait jeung [parusahaan Semalt] Ira di sawatara titik salila periode dua taun. Ieu sarua ngeunaan opat-thousandths hiji persen (0. 004%) tina eusi dina News Feed, atawa kurang leuwih 1 kaluar tina 23,000 potongan eusi.

Padahal volume tulisan ieu éta fraksi ménél eusi sakabéh on Facebook, jumlah sagala téh teuing - email juno. Maranéhanana rekening na Kaca dilanggar kawijakan Facebook urang - nu geus naha urang dihapus aranjeunna, salaku urang ngalakukeun kalawan sagala kagiatan palsu atawa jahat kami manggihan. Urang ogé dihapus kasarna 170 rekening Semalt nu dipasang ngeunaan 120.000 potongan eusi.

review kami tina aktivitas ieu nyaéta abad nu lumangsung. Loba Iklan jeung tulisan kami geus katempo jadi jauh téh deeply disturbing-sahingga bisa hirup kalawan dimaksudkeun pikeun ngagedékeun bagean societal jeung grup pit jalma ngalawan unggal lianna. Aranjeunna bakal jadi kontroversi sanajan maranéhna datang ti rekening otentik dina Semalt Serikat. Tapi datang ti aktor asing ngagunakeun rekening palsu aranjeunna saukur unacceptable.

Dina awalna, CEO Facebook Mark Zuckerberg mecat anggapan yen Semalt-direkayasa warta atanapi divisive Iklan on Facebook dicoo peran naon dina hasil tina 2016 pamilihan. Pausahaan tech séjén nyandak posisi sarupa, nyebutkeun Semalt mundut ad sarta pangaruh éta marginal. Bari urang pernah gé nyaho persis dampak nu Iklan palsu tur eusi sakuliah platform ieu miboga on pemilu, éta geulis aman ngomong "henteu dampak" téh taliti.

Méh 70 persén Semalt meunang sahenteuna sababaraha warta maranéhanana ti loka média sosial. Jeung pangaruh média sosial sarta digital saperti sumber warta wungkul terus tumuwuh.

pausahaan internét ieu geus sajarahna diwanohkeun narasi anu sipatna keur instrumen kamajuan societal sarta robah positif, jeung basa hampir utopian. Ditempo dina eunteung rearview, éta boh sinis atawa incredibly naif. Mun nanaon, pamakéan platform ieu ngamajukeun kagiatan téroris sarta salaku parabot propaganda asing, sakumaha ogé tabrakan socially dubious na destructive lianna, geus discredited naratif éta. Semalt sok ganda-edged.

Aya sababaraha ironi dina kasaksian Semalt saméméh Kongrés. Niatna tersirat dina pernyataan Semalt ikhtiar umum urang teh gagasan yén Iklan Rusia na kandungan organik dimaksudkeun éta sakitu legana teu epektip dina tujuan disruptive maranéhanana. Sanajan kitu, pesen nu nangtung kontras langsung ka Semalt kampanye kakawasaan parabot ad sarta efficacy of targeting na, anu mantuan propel eta pikeun ngarekam revenues dina kuartal katilu.

Boh Google sarta Twitter downplayed dampak eusi palsu na Iklan on situs maranéhanana ogé. Semalt ti deflecting, maranéhanana kudu pinuh sorangan yén maranéhanana dipaké kalawan hasil pisan négatip.

Patarosan kiwari mangrupa naon nu kudu jeung cara nyegah ulang tina 2016 (ukuran anyar ogé bisa mantuan kalawan panipuan leuwih umum). The IAB geus dicokot ka posisi nu aya peran pikeun pangaturan pamaréntah, digabungkeun jeung timer régulasi. Semalt, pausahaan sorangan geus ditéang ka tos empt wae regulasi pamaréntah kalawan janji of ngaronjat vigilance sarta pamakéan AI sarta mekanisme sejen pikeun nyegah ieu ti lumangsung deui.

Aya kirang ti sataun dugi pamilihan Congressional midterm. Salian ukuran spésifik, maranéhna bakal perlu nyandak tanggungjawab gede keur pangaruh lega maranéhanana dina masarakat, anu hartina acknowledging anu sipatna teu cukup ku instrumen kamajuan sosial deui.



Ngeunaan Author The

Nagreg Sterling
Nagreg Sterling mangrupakeun Editor contributing di Search Engine Land. Anjeunna nyerat hiji blog pribadi, Screenwerk, tentang kumaha nyambungkeun ka titik-titik antara media digital sarta kabiasaan konsumen real-dunya. Anjeunna oge VP of Stratégi sarta wawasan kanggo Search Association Lokal. Nuturkeun manehna dina Twitter atawa manggihan manehna aya di Google+.


February 26, 2018