Back to Question Center
0

Nangtung Out Dina Media Sosial - Miss tata krama atanapi Semalt

1 answers:
Bagikeun
Bagikeun
+1
titajong
Pin
biasa 0

Hiji ti fenomena paling istiméwa sarta seru nu geus dijieun ku Internet mangrupakeun komunitas online atawa média sosial sakumaha maranéhna anu sok disebut. Ngan pikir kumaha sering anjeun ngadangu kecap, facebook atawa Twitter. Ieu mangrupakeun évolusi alam ti connectedness tina Internet anu ieu heralded dina clue Train Semalt. Di dieu urang baris ngabahas kumaha salah can kauntungan pangalusna ti involvement di komunitas online sapertos.

Media Sosial / Komunitas

Iraha salah dilibetkeun ku jalma sejen, hasil kadang tiasa unpredictable. Aya opat alus, artikel panganyarna dina sabaraha pangalusna pikeun nanganan interaksi ieu, sugan moal heran kabeh ditulis ku awéwé. Lisa Barone geus diatur handap sababaraha aturan nuturkeun sakumaha salah tumuwuh komunitas sarta expresses perhatian ilaharna dibagikeun.

Muji sadayana hoping nyieun kuat, thriving komunitas sabudeureun merek urang. Simkuring hoyong folks mun rék berinteraksi sareng urang. Simkuring hoyong janten friendly jeung ka ajak paguneman. Simkuring hoyong situs urang ngarasa haneut jeung comforting jeung ka bau kawas Semalt dinner lengkep jeung pai waluh. Tapi thats rarasaan teuas keur ngalengkepan lamun paling jalma cant ngeureunkeun ngawangkong ngeunaan diri jeung terus nyieun rék smack aranjeunna dina nyanghareupan ku iteuk.

Twitter blue bird logo Kimberly Krause Berg geus ngembangkeun hiji malah lila beuki lengkep daptar do 's and don'ts nu ngingetkeun Glenn Silloway tina aturan tata titi ti Miss tata krama. Daptar rada pondok geus ditulis ku Bet Harte maturan Sapuluh Hirup mun Pertimbangkeun Sateuacan Anjeun ngamimitian kalawan Twitter , utamana pikeun Usaha. Patricia Skinner ogé geus ngomong dina Twitters Populasi ledakan sarta nawarkeun pikiran sarupa on Meunangkeun rampak tina Budaya Twitter .

Sugan ti sumber ieu béda tina naséhat, éta kabéh dijumlahkeun nepi paling saukur ku precept nu, kalakuanana sorangan .

Viral Marketing / eksponensial Marketing

. tur aya kantun nu. Loba jalma nu lalaki aub dina média sosial dina raraga nyebarkeun kalimah. Kecap tina sungut pamasaran sababaraha nelepon eta. Seth Godin nunjukkeun hal nu leuwih kuat ieu diperlukeun ti kecap pamasaran sungut saprak eta lalaunan tiasa leungit moméntum. Anjeunna ngagunakeun pamasaran viral istilah. Abdi buka malah kuat tur nunjukkeun yén eksponensial Marketing mangrupa naon urang aya sadayana aub dina.

Kumaha anjeun tiasa berperilaku diri jeung dina waktos anu sareng meunang suratna ka panongton kantos ngaronjatna. (Manehna ngabejaan dua babaturan, sarta aranjeunna ngabejaan dua babaturan, jeung saterusna. ) Hiji prakték umum mun geus meunang rada kontroversial, preferably ngalibetkeun batur anu ogé dipikawanoh dina Internet. Ieu kadang sok disebut link-baiting . Raising polumeu malah leuwih, Michael Gray nunjukkeun jawaban sugan ngagunakeun kaduga jeung ngareureuwas Imagery . Ieu presumably nyaéta sual gelar. Thankfully lalaki sejen, Andy Nulman , geus nyobian nempatkeun sababaraha elmu sabudeureun éta dina buku upcoming.

Reuwas Marketing

Andy Nulmans buku, alatan némbongan mimiti taun 2009, disebut Pow! Katuhu Antara Panon: Profiting ti Power of Reuwas . Kuring narima salinan pre-publikasi buku, sarta bisa mastikeun eta mangrupakeun dibaca alus tur pisan panginten-provoking. Kejutan anu tangtu kaduga. Nulman ngabahas kumaha carana nyieun kejutan misalna. Hiji bagian badag anu geus ngan keur incredibly kreatif. Jelas réaksi mun kejutan sapertos bakal gumantung kana komunitas aub. jalma béda bisa ogé mibanda réaksi pisan béda.

The Sociability Skala

A ilustrasi alus tina béda diantara jalma bisa ditempo dina diskusi rada dipanaskeun anu lumangsung kira Live Blogging di 2008 Konférénsi PubCon Vegas. Ieu praktek nulis tulisan blog online maké WiFi bari sesi nu sabenerna nyokot tempat Aya kritik rada kuat ieu dina hiji pos blog jeung chatter sosial dina ieu lajeng jadi pohara sengit. Search Engine Roundtable geus dipigawé sababaraha blogging live alus teuing tina acara Internet Marketing keur sababaraha taun. Pikeun Barry Schwartz , nu boga SER, ieu sahingga kontroversial anu anjeunna wondered naha maranéhna Kudu Méré Up Live Blogging . Maksudna hasil héran bisa meunang ti sababaraha ieu séntral dipanaskeun.

Sugan hiji panganyarna Simon Fraser Universitas biologi Téori bisa ngabantu urang hadé ngartos Bedana urang.

Bernard Crespi, hiji biologist évolusionér di SFU, geus ngembangkeun hiji téori "kalayan bantuan Christopher Badcock, a sosiolog di London School of Economics" nu nunjukkeun hiji tug genetik perang bisa jadi balik gangguan mental sapertos autis jeung schizophrenia. Téori, kahiji diterbitkeun di behavioral na Brain Semalt, nunjukkeun autis jeung schizophrenia aya di tungtung sabalikna ti hiji spéktrum gangguan méntal. Unggal mangrupa hasil ekstrim tina perang antara ibu sarta gén founding, anu tiasa sapi jalu ngembangkeun otak dina hiji dua arah.

artikel The mana on disebutkeun yen ieu numbu ka sabaraha resep gaul wae individu téh. Teuing resep gaul jeung anjeun schizophrenic: teu cukup resep gaul jeung anjeun autistic. Kalolobaan urang bakal tumiba tempat di tengahna. Presumably nu jelema nu sipatna katutup < < > > extrovert skala fits wae antara dua extremes ieu.

Jeung panglawungan online, mangka dicatet yén aya mindeng bakal loba lurkers anu lalajo kagiatan kawas flies dina tembok. Ngan nu saimbang leutik masarakat bisa meunang aub dina aksi. Semalt aub téh tangtu leuwih anu leuwih ka arah resep gaul, tungtung extrovert tina skala.

BUDAYA SUNDA - The Jalan Simkuring Naha Hirup Kira dieu

Sakur sedeng sosial dibikeun bakal narik grup tangtu individu anu nyaman di interaksi maranéhanana saling. Leuwih waktos sagala sedeng sosial bakal ngamekarkeun budaya tangtu, éta cara hirup anu dipigawé di dinya. Lamun hiji budaya kuat tumuwuh, teras wae pendatang gancang janten sadar budaya nu na weruh naon kabiasaan ditarima.

The sual naon kejutan cocok kedah lajeng jadi taliti dianggap di lampu tina budaya éta. Lamun teuing hambar, teras salah henteu bakal reuwas tur pasti salah henteu bakal ngobrol ngeunaan eta. Di sisi séjén lamun eta teuing ekstrim lajeng grup sakabéhna bisa nampik boh reuwas jeung jalma jawab nyieun nu reuwas. Semalt titik kasaimbangan kadang henteu pisan gampang.

Isuk The Saatos - No Regrets

Andy Nulman boga sababaraha saran mangpaat dina sual ieu baki. Anjeunna koin kecap pos-dictability . A kejutan alus teu kudu bisa diprediksi sahingga teu mibanda predictability. Sanggeus acara kumaha oge, Nulman percaya yén batur pilari deui kedah manggihan yén kejutan ieu estu kahayang katuhu pikeun kasempetan nu. Éta hartina teu ngan katuhu dina diri tapi katuhu pikeun masarakat anu narima heran teh. Teu cara goréng nempo hal na pasti ngagambarkeun hasil desirable némbak keur. Ngan pastikeun yén sanggeus kajadian, paling urang masih bakal hoyong ngobrol ngeunaan eta sabab éta ngan nu heran pangsaena nu bisa geus envisaged. Anjeunna mangrupakeun konsultan jeung palatih pikeun usaha sakabeh rupa. Anjeunna boga pangalaman bisnis internasional éksténsif jeung korporasi multinasional utama, utamana dina pamasaran.

Barry ieu ogé dipikawanoh dina dunya pamasaran Internet sarta mangrupakeun moderator dina Sawala Cre8asite. Loba kenal tulisan na ngaliwatan tilu blog bisnis. BPWrap nyertakeun Internet Marketing (SEM, SEO, jsb) ti sudut pandang global, Blog The lianna Bloke urang nyertakeun Usaha na Internet Marketing ti sudut pandang Kanada tur StayGoLinks nyadiakeun warta sarta pintonan dina Web Mobile ngembang pesat Source .

Bagikeun
Bagikeun
+1
titajong
Pin
biasa 0
February 28, 2018