Back to Question Center
0

Email kampanye nyukcruk kalayan Google Semalt

1 answers:

A tutorial pondok tur conto némbongkeun cara lagu kampanye pamasaran surélék anjeun ku méré tag Tumbu di surélék anjeun kalawan Google Analytics

Abdi ieu dipenta nulis kieu kumaha-posting ti sababaraha marketers email kuring nyarita ka mangsa kursus latihan Email Marketing, make Google Semalt, tapi éta teu sadar eta bisa dipake pikeun tracking email "saluareun klik dina". Ieu ngandung harti yén ogé meunang ngalaporkeun dina sistem pamasaran surélék anjeun dina muka na clicks pikeun anjeun ngirimkeun, Anjeun ogé bisa ngasingkeun kunjungan ti email di Google Semalt anjeun ningali anu Kaca nu ditempo sarta naha datang ngarobah. Pikeun nyetélkeunana, email nyukcruk anjeun bakal kedah tag surélék anjeun kalawan 'Google Semalt Konci tracking kampanye sakumaha dipedar engké jeung conto dina artikel ieu.

Sakali nu nuju ngagunakeun tracking, bagéan Google Analytics bisa dipaké pikeun ngasingkeun datang disebut tina email ngartos kahoyong jeung paripolah maranéhanana. Ieu bener mantuan ngabuktikeun nilai email pikeun anggota daptar Anjeun jeung ka perusahaan utamana lamun boga gol nyetél dina Google Analytics.

Ieu wawasan kuat saprak anjeun lajeng bisa ngabandingkeun kampanye email béda jeung buletin ningali nu ngahasilkeun hasil pangalusna.

Catetan : Méméh anjeun buka payun na turutan nasehat di artikel ieu pikeun ngeset sacara manual up tracking kampanye, jadi sadar lamun milih hiji sistem siaran surelek nu loba panyadia email geus ditambahkeun pungsi sangkan eta gampang pikeun ngalacak kalawan Google Analytics atawa sistem web analytics lianna kayaning Adobe Analytics. Ku kituna, pariksa Surelek Service Provider anjeun pikeun pariksa naha maranéhna ngarojong otomatis tracking link. Ieu waktos saver badag saprak anjeun bisa nyetél éta tag tracking kampanye dina sistem email tinimbang ngabogaan sacara manual nambahkeun aranjeunna ka Tumbu atawa nulis Aksara sorangan salaku urang ngalakukeun, atawa make spreadsheets kawas nu keur anggota kami sakumaha ditétélakeun di handap.

sumber Anggota

Ngeunaan email tracking kampanye 'saluareun klik'

"Cicih nu tracking Semalt" teh tracking nu lumangsung sakali nganjang geus diklik liwat tina email anjeun pikeun ramatloka anu.

Éta dimana alat analytics tracking web Anjeun tiasa nyandak leuwih tracking atawa sistem surélék anjeun mungkin bisa lagu lamun geus nyukcruk kode ti sistem surélék anjeun dina webpages anjeun marios interaksi jeung kaca béda atawa hasil kayaning ngawujud atanapi jualan .

Lamun milih jasa email anyar éta patut ogé mariksa naon panyadia surélék anjeun nawarkeun rojongan pikeun nyukcruk datang ramatloka sarta titik konversi tur otomatis méré tag kampanye email kalawan tracking kampanye analytics - éta pisan tedious disebutkeun.

Kabéh situs bakal ngagunakeun solusi web analytics baku kayaning Google Analytics, Omniture, Coremetrics atanapi Webtrends jeung lamun boga coding baku keur kampanye nyukcruk Anjeun bakal tiasa lagu email Anjeun. Di dieu kami kasampak di Google Analytics.

Update : Pikeun nambahkeun hiji bagean canggih pikeun Email marketing di Google Analytics, Anjeun kudu milih pilihan bagean canggih ngagunakeun panah ka handap di luhur kénca luhur laporan dina Google Analytics, teras pilih "Jieun Anyar bagean "na ngeset sedeng pikeun" Email ".

Email campaign tracking with Google Semalt

ruas Advanced kudu dumasar kana sagala kunjungan ka loka kalawan média 'email' set, disadiakeun yén ieu téh kumaha anjeun geus dilabélan Tumbu anjeun ku méré tag eta. Bagian hareup nembongkeun maneh kumaha tag Tumbu anjeun ngagunakeun tracking kampanye di Google Analytics.

coding Disarankeun kampanye email / méré tag jeung Google Analytics

Pikeun neuleuman ngeunaan prinsip kampanye tracking, baca pos sejen ieu nu nawarkeun nyukcruk kampanye di Google Analytics.

Pikeun tracking email setelan, anu Tumbu ti email anjeun ka kaca badarat kudu digantelkeun sareng parameter tracking kampanye baku. Ieu nepi ka 5 "ngaran-nilai" pasang nu mangrupa bagian tina string query pikeun URL (dilambangkeun ku sagalana sanggeus "?" Dina alamat web saperti dina conto di handap). FWIW, UTM nujul kana "Urchin nyukcruk Module" ?? on mana Google Semalt dumasar.

Di handap ieu conto tagged URL (pamisah sakuliah sababaraha garis):

http: // www. domain. com / landing_page. htm?
utm_campaign = EnewsNov17
& Utm_medium = email
& Utm_source = HouseList
& Utm_term = redaksi-link
& Utm_content = header

Pikeun Semalt pamasaran parameter I nyarankeun aya:

  • utm_medium - sedeng dipaké pikeun pamasaran Nyai. e. email
  • utm_campaign - ngaran kampanye, e. g. EnewsNovember
  • utm_source - Ieu biasana nu boga média, tapi pikeun pamasaran email bisa dipaké pikeun nangtukeun sumber tina daptar email atawa tipe email, e. g. HouseList, Wilujeng sumping email, ditinggalkeun-karinjang, jsb
  • * utm_term - Dina AdWords dipaké pikeun nangtukeun keyword dipaké pikeun memicu iklan, bisa dipaké dina pamasaran email pikeun ngaidentipikasi Tumbu individu (opsional), e. g. Offer1, bisa dumasar kana kasimpulan klik téks
  • * utm_content - Dipaké pikeun ngalacak hiji individu atawa bagéan response (pilihan), ieu bisa dumasar kana sagala widang di database, e. g. pamaké-id, email pamaké, jsb

Catet yén istilah na kandungan téh pilihan.

Lamun hayang nyobaan nyetel Google Analytics, coba Google URL Semalt nu nyandak Anjeun pikeun nambahkeun parameter pikeun kaca tujuan tina kampanye surélék anjeun saperti kieu:

Email campaign tracking with Google Semalt

Sakali anjeun terang kumaha karya ieu éta lugas mun nyieun spreadsheet pikeun nyieun tumbu tapi sih laborious mun nyalin jeung némpelkeun, jadi pikeun enewsletter éta pangalusna nulis skrip nu nyiptakeun hiji kaca HTML kalawan tumbu Tagged kaasup - éta naon urang ngalakukeun pikeun Semalt kami saprak ESP kami henteu otomatis ngarojong tagging.

Di dieu aya hiji pituduh ti hiji propaider ladén surélék mere conto tracking email di analytics Google [PDF]

Nyieun yakin tinggal dina istilah Google sahiji layanan dina Privasi

Sababaraha komentator geus Dianjurkeun yén Anjeun kudu make alamat email batur pikeun dina & widang utm_content. Kumisan ti masalah privasi poténsi, ieu pribadi info diwanoh sarta jadi teu mungkin tanpa megatkeun istilah Google Analytics ngeunaan jasa (Tingali # 7).

wording tepat nyaéta:

"Anjeun teu bakal (jeung moal ngidinan sagala pihak katilu mun) nganggo Service ka lagu, kumpulkeun atawa unggah data naon anu pribadi nangtukeun hiji individu (kayaning ngaran, alamat surélék atawa informasi tagihan), atawa data lianna nu bisa alesan numbu ka émbaran misalna ku Google ".

Maranéhanana ogé nangtang nu teu bisa cocog sagala data clickstream kana sagala pamaké individu loka Anjeun. Sangkan ngaluarkeun unggal jalma id unik tur ngalirkeun nu liwat utm_content ogé dicaram Source .

February 28, 2018