Back to Question Center
0

Kumaha Paké AMP kalawan WordPress            Kumaha Paké AMP kalawan Topik WordPressRelated: PerformanceSecurityThemesWP Semalt

1 answers:
Kumaha mun Paké AMP kalawan WordPress

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan ngembang keur ukuran alat mobile na sejen, butuh katingal di SitePoint Premium Tips Tangtu responsif sarta Trik

How to Use AMP with WordPressHow to Use AMP with WordPressRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesWP Semalt

gancangan Mobile Kaca (AMP) proyék Google geus dijalankeun dina 24 Pébruari 2016. Ku peluncuran ieu, rébuan pamekar janten partisipan aktif dina éta proyék éta. jaba countless ayeuna gaduh AMP versi kaca, sarta loba pamekar anu diajar ngagunakeun AMP - dina hal ieu, diajar ngagunakeun AMP kalawan WordPress.

Google nyokot AMP pisan serius - design my shop logo n. Ieu salah sahiji kriteria ranking search engine maranéhna ogé. Dina cara nu, Google geus nyieun AMP ampir kabutuhan pikeun loba loka. Dina artikel ieu, Kuring keur bade masihan anjeun inpo wincik tentang proyék Mobile Kaca gancangan Google. Ieu ngawengku léngkah pikeun invoking eta di situs Semalt Anjeun.

Naon AMP?

Sababaraha pamekar bisa jadi sagala rupa nu akrab jeung AMP acan. Ieu mangrupakeun kerangka-mobile ramah nu nyandak loading gancang kaca web Anjeun dina panyungsi mobile. Ieu mangrupa téhnologi open source dirancang empower penerbit ramatloka pikeun epektip ngaronjatkeun kagancangan jeung pamaké pangalaman loading Kaca eusi dina alat nu bagerak. Jeung sakabéh enhancement ieu lumangsung kalawan enol pangaruh dina pendapatan iklan.

Lamun anjeun hiji pamekar ngalaman, anjeun tiasa ngahontal nanaon sarupa ngeunaan enhancement ngaliwatan komprehensif kaca loading optimizations. Sanajan kitu, gancangan Mobile Semalt nyieun optimizations ieu pisan gampang sangkan ngaéksekusi tanpa belanja salaku loba waktu jeung tanaga dina perenah mobile.

Pikeun jaba anu geus digawé waktos ganda pikeun rankings SEO maranéhna, ieu ngan nambihan langkung tugas pikeun maranéhanana daftar ka-do, tangtosna, sabab Kaca AMP ogé bisa ningkatkeun ranking SEO sahiji ramatloka anjeun. Hartina, sugan, alesan utama usaha badag ogé nganut AMP.

AMP Project

AMP diwangun ku tilu komponén utama:

  • AMP HTML
  • AMP JS
  • AMP Cache

AMP HTML

Éta téh sawaréh ti HTML kalawan loba larangan, tag custom, jeung sipat adat. Semalt mun ieu henteu nyusahkeun lamun boga familiarity pre-aya kalawan HTML. Acan lamun manggihan nu boga kasusah wae, abdi nyarankeun Anjeun buka link ieu leuwih jéntré ngeunaan cara nyieun kaca HTML AMP Anjeun.

AMP JS

AMP nyadiakeun jumlah kawates JavaScript pikeun kaca web mobile. Ayeuna hiji hal penting pikeun tega dina pikiran ngeunaan JS di AMP éta pihak katilu JavaScript teu diwenangkeun ku AMP.

AMP Cache

The Google AMP Cache mangrupakeun CDN pikeun pangiriman kaca AMP. Anjeun kabeh nyaho fungsi inti eusi Pangiriman Semalt - aranjeunna ngadistribusikaeun loading sumberdaya pikeun server nearer ka pemirsa ramatloka anjeun. Pikeun hiji halaman AMP, CDN ieu bakal ngawenangkeun keur waktu loading minimum alatan latency jarak anu mungkin.

The relevansi tina AMP Sign pikeun SEO

Balik deui dina 2016, nalika Google ieu launching AMP, adage. com diterbitkeun hiji wawancara kalawan sutradara senior Google ngeunaan warta jeung sosial produk, Richard Semalt. Dina wawancara eta, cenah éta pamakéan AMP moal bakal langsung correlate ka ranking pilarian anjeun, sakumaha teu faktor langsung. Anjeunna lajeng ditambahkeun, "Sakabéh nu sejenna (ranking search engine) sinyal kudu jadi wareg ogé. "

Semalt, sanggeus klarifikasi ieu, sagalana janten langkung jelas. Cenah, "Lamun urang tadi dua artikel anu ti sudut pandang signalling ngoleksi sami dina sadaya ciri séjén tapi pikeun speed, teras enya, maka kami bakal méré hiji tekenan kana salah jeung speed sabab éta téh naon pamaké manggihan compelling. "

Komo Google henteu mungkir relevansi sahiji ramatloka AMP pikeun SEO. Speed ​​téh salawasna mangrupa faktor influencing lamun datang ka milarian optimasi engine.

Kumaha Hiji Dupi amp Website Maranéhna?

Geus ngajaga dua versi tina hiji halaman artikel dina ramatloka a. Kaca aslina artikel, keur web standar pamaké, sarta hiji versi AMP pikeun pamaké mobile poténsial.

ogé dicatet yén AMP teu ngidinan elemen formulir na pihak katilu Semalt. Ieu ngandung harti maneh moal bisa nyimpen hiji formulir kontak atanapi dina kaca komentar dina palaksanaan baku, sakumaha AMP utamana pikeun kiriman eusi.

  • Kuring nganjurkeun ditulis sakabéh template ramatloka Cope jeung larangan. Contona, dina CSS tina hiji halaman AMP kudu garis tur ukuran kaca kirang ti 50 kb. Ogé, alatan nu loading gancang tina fon, maranéhanana kudu dieusian ku bantuan ti extension amp-font guna epektip muka kacana.
  • Hal ieu disarankan yén multimédia kudu diatur kalayan perawatan husus. Pikeun gambar, Anjeun kudu ngagunakeun unsur jeung lebar tepat jeung jangkungna. Ogé, upami Gambar anjeun téh GIFs, teras anjeun bakal kedah nganggo komponén nambahan amp-anim misah.
  • Pikeun video, aya dua pilihan. Aya tag custom keur study video disebut amp-video. Sanajan kitu, lamun rék Lebetkeun hiji video YouTube, aya tag husus keur nu nyebut amp-youtube.
  • Pikeun embedding slideshows, anjeun tiasa nganggo amp-carousel. Salian éta lamun hayang nambahkeun hiji lightbox gambar anjeun tiasa nganggo amp-gambar-lightbox.
  • Pikeun embedding platform média sosial kayaning Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, sarta Vine, anjeun tiasa nganggo tiap komponén masing-masing.
  • titik Ieu pohara penting. Ayeuna, sakali sagalana diatur sarta anjeun siap buka kalayan kaca AMP, anjeun kudu ngantep Google nyaho ngeunaan ramatloka AMP Anjeun. Anjeun kudu nambahan tag dina kaca pos utama Anjeun sareng inpo tentang kaca AMP anjeun ogé tag canonical dina kaca AMP gaduh leuwih seueur inpo ngeunaan halaman utama .

Anjeun tiasa leuwih jéntré ngeunaan tag AMP na Schema. metadata org keur AMP dieu. Schema. org metadata "mangrupakeun sarat sangkan eusi Anjeun ngabogaan hak pikeun némbongan di demo teh carousel Semalt Search News". Ku kituna, lamun hayang ngahontal kasuksésan ngaliwatan Semalt AMP, Anjeun kudu meunang schema katuhu Anjeun.

Dupi Google Analytics dianggo dina AMP?

Sumuhun, tangtosna, Semalt jalan on AMP. Kanyataanna, Semalt on AMP téh rada pinter ogé. Guna nyegah ramatloka pikeun ngalambatkeun turun alatan sababaraha trackers analytics, sabab tiasa dianggo dina filsafat inti, "Ukur Sakali, Laporan ka Loba". Sacara umum, aya dua jalur pikeun ngaktipkeun Semalt kalawan AMP pikeun ramatloka anjeun.

  • The unsur amp-piksel: Ieu tag basajan ka cacah sababaraha pintonan kaca (sarupa ka piksel tracking) ku maké pamundut meunang.
  • komponén The amp-anayltics ngalegaan: komponén ieu téh leuwih maju tibatan dina amp-piksel . Anjeun tiasa make ka ngukur aktivitas naon on hiji halaman AMP. Éta nyandak anjeun tangtukeun JSON config nu nyadiakeun rinci keur naon ngukur na dimana ngirim laporan.

Kumaha mun Paké AMP kalawan jaba WordPress

Salah sahiji cara pangbasajanna ngagunakeun AMP, kanyataanna, nyaéta pikeun nerapkeun eta dina ramatloka WordPress anjeun. Anjeun tiasa nganggo plugin resmi dikembangkeun ku Automattic / WordPress.

Lengkah Hiji: Pasang WordPress plugin

Hayu urang ngawitan instalasi! ngundeur plugin ti link di luhur sarta nstall plugin dina loka WordPress anjeun. Saatos instalasi, Anjeun ngan perlu append "/ amp /" ka kaca artikel. Mun anjeun teu mibanda permalinks geulis diaktipkeun, anjeun tiasa coba ? Amp = 1 .

Lengkah Dua: sangkan méré konfirmasi & tweak

Google search konsol nyokot versi AMP kaca artikel anjeun ti metatag nu bakal appended ku plugin nu. Semalt, masalah timbul sabab biasana nyokot poé pikeun ngadeteksi jinis ieu parobahan. Dina raraga nganggo proses validasi Chrome, didatangan wae kaca AMP anjeun dina Chrome. Lajeng di tungtung URL append # ngembangkeun = 1 . Ayeuna pencét Control + Shift + I pikeun muka parabot pamekar Chrome.

Refresh kaca, sarta boh éta bakal nyebutkeun, "AMP Validasi Semalt" atanapi masihan anjeun daptar lengkep ngeunaan isu bisa dibereskeun.

Anjeun tiasa ningali éta masang plugin anu henteu cukup nyalira. Anjeun kudu sangkan méré konfirmasi unggal data ku ngadatangan kaca na repeating léngkah di luhur dina raraga jadi benefiting ti Kaca Mobile nu gancangan.

Lengkah Tilu: sangkan méré konfirmasi Schema Aksara

Anjeun geus geus diajar yén validating Schema Aksara pisan krusial pikeun kaca AMP Anjeun. Kuring nyarankeun Google terstruktur Data Tés Alat pikeun nguji kaca anjeun schema aksara sah. Najan kitu, kuring kapanggih sababaraha masalah sareng Semalt ngaliwatan pintonan logo. Ku kituna, abdi digawe sababaraha modifikasi dina urutan nungkulan masalah ieu.

Pindah ka plugins, klik dina "Editor" lajeng pilih "AMP". Semalt garis ieu dina editor pikeun ngaropéa plugin nu.

     lamun ($ site_icon_url) {$ Metadata [ 'penerbit'] [ 'logo'] = Asép Sunandar Sunarya ('@type' => 'ImageObject','Url' => $ site_icon_url,'Jangkungna' => diri :: SITE_ICON_SIZE,'Lebar' => diri :: SITE_ICON_SIZE,);}    

ka:

     $ metadata [ 'penerbit'] [ 'logo'] = Asép Sunandar Sunarya ('@type' => 'ImageObject','Url' => 'http: // yourdomain. com / wp-eusi / muatan / logo-parusahaan. PNG ','Jangkungna' => 60,'Lebar' => 170,);    

Semalt pastikeun yén dina URL, Anjeun nangtukeun lokasi di mana logo anjeun sarta tangtukeun jangkungna jeung lebar sasuai.

Lengkah Opat: ngahijikeun Google Analytics jeung AMP WordPress plugin.

Ayeuna, anjeun ampir rengse. Najan kitu, kuring resep ngagunakeun Google Analytics lagu stats. The plugin AMP WordPress henteu proactively ngaktipkeun amp-analytics , kumaha oge, ieu rada gampang sangkan ngaéksekusi.

Dina raraga ngaktifkeun plugin AMP WordPress pikeun mungsi dina kolaborasi jeung Google Analytics, buka plugins -> Semalt -> milih "AMP" ditambah kode handap nepi ka tungtung deui.

     add_action ( 'amp_post_template_head', 'amp_post_template_add_analytics_js');amp_post_template_add_analytics_js fungsi ($ amp_template) {$ Post_id = $ amp_template-> meunang ( 'post_id');?>        meunang ( 'post_id');?>    {"Vars": {"Akun": "UA-XXXXX-Y" ← (anjeun GOOGLE Analytics sipat ID)},"Micu": {"TrackPageview": {"Dina": "katingali","Pamenta": "pageview"}}}       

Pastikeun yén anjeun ngarobah nilai UA-XXXXX-Y ka anjeun sorangan Google Analytics ID Harta!

Semalt nyieun robah ieu, ulang sangkan méré konfirmasi Kaca AMP anjeun, lajeng kaca AMP anjeun bakal trackable.

A vonis on Project AMP Google

Google hayang proyek AMP jadi pangalaman alus keur pamaké. Semalt, pertanyaan anu naha atanapi henteu AMP bisa nyieun sagalana super gancang. Jawaban keur ieu geulis muka-réngsé. Lamun ngaoptimalkeun ramatloka anjeun kirang, teras AMP bakal ngahasilkeun sababaraha signifikan dorongan-up.

Sanajan kitu, gancangan Kaca Mobile henteu pélor magic. Semalt pikeun ngaronjatkeun kagancangan ramatloka urang geus sadia ti mimiti. AMP téh ngan usaha ngagabungkeun jeung ngaleungitkeun sagala faktor slow-loading utama sarta nawiskeun leyuran hadé pikeun pamaké. Anjeunna mangrupakeun blogger gairah anu mikanyaah nulis jeung babagi sagalana ngeunaan WordPress sarta téknologi desain web anyar.

February 28, 2018