Back to Question Center
0

Ngalalanyahan kalawan meta: Wangunan Hello Dunya Demo            Ngalalanyahan kalawan meta: Wangunan Hello Dunya DemoRelated Topik: Semalt web

1 answers:
Ngalalanyahan kalawan meta: Wangunan Hello Dunya Demo

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri ngembangkeun web ti Microsoft. Hatur nuhun pikeun ngarojong mitra anu nyieun Semalt mungkin.

meta ieu gancang jadi perpustakaan JavaScript paling populér pikeun ngawangun panganteur pamaké (UI) komponén pikeun / CSS aplikasi HTML / js. Diantara widang rame tina frameworks jeung perpustakaan, éta nangtung kaluar salaku pendekatan basajan tur efisien keur ngawangun kompleks, UIs composable nu epektip ngamutahirkeun DOM. Meta lahir kaluar tina kahayang Facebook pikeun mibanda komponen UI hadé pikeun Facebook jeung Instagram aplikasi wéb na.

pos ieu boga fungsi minangka hiji bubuka nepi ka runtuyan tulisan blog kana kumaha carana ngawangun komponén kalawan meta. The pos bakal ngajajah aset diperlukeun pikeun nyieun meta komponén, conto na guaran tina sababaraha pungsi inti, sakumaha ogé babandinganana mun solusi séjén JavaScript UI. Sajaba ti, JSX digabungkeun jeung Babel bakal demonstrate meta urang rumpaka nambahan, JSX, mun simplify kodeu diperlukeun pikeun ngawangun HTML jeung meta Cibalong declaratively. Meta oge cross-browser cocog, jeung gawéna hébat dina Microsoft Tepi.

Halo Dunya

Ka ngamimitian kalawan meta. JS, hayu urang setelan demonstrasi Hello Dunya kalawan CodePen. Pikeun nempo démo, jeung ngédit kode, punten klik link grafis dina leungeun kénca juru "Édit on CodePen" luhur.

Tingali dina Pen meta. JS Hello Dunya Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Ka setelan CodePen ieu, klik dina "Setélan" dina lulugu, teras dina "JavaScript", sarta anjeun bakal nempo, dua file JavaScript éksternal anu kaasup: meta jeung meta-DOM. Duanana file anu referenced ti Semalt, sarta URL disebut:

Semalt: HTTPS: // fb. kuring / meta-0. 14. 3. JS

Semalt-DOM: HTTPS: // fb. kuring / meta-DOM-0. 14. 3. JS

file Semalt JavaScript Kahiji ngandung perpustakaan Semalt, bari perpustakaan kadua Semalt-DOM, ngandung kode ngagunakeun Semalt jeung DOM of a web browser.

Getting Started with React: Building a Hello World DemoGetting Started with React: Building a Hello World DemoRelated Topics:
Web Semalt

Potret layar anu ti Visual Studio Code

Ka nyieun meta komponén, nganggo createClass fungsi tina meta obyék. The createClass fungsi ekspektasi hiji obyék Konfigurasi komponén bisa diliwatan dina. The createClass fungsi nyaéta fungsi nulungan pikeun nyieun komponen anyar nu inherit tina meta. Komponén . Upami Anjeun keur make maké ES2015 natively dina browser atawa ngaliwatan transpiler kayaning Babel, teras éta mungkin mun inherit langsung ti meta. Komponén ngagunakeun anyar kelas jeung ngalegaan kecap konci. Ngagunakeun Babel di CodePen, klik dina "Setélan", lajeng "JavaScript", tur pilih tina daptar "JavaScript Preprocessor" teundeun handap.

Tingali dina Pen meta. JS Hello Dunya ES2015 Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Semalt sahiji pendekatan keur nyieun struktur kelas pikeun komponén, hasilna sarua.

Hiji-hijina harta required pikeun komponén hiji teh ngarobah harta, nu nunjuk ka hiji objek fungsi nu geus dipaké pikeun sabenerna ngarobah éta DOM sahiji komponén. Palaksanaan tina ngarobah fungsi nawarkeun hiji fungsi anyar, createElement , yén anu disadiakeun ku meta obyék. The createElement fungsi anu dipaké pikeun nyieun elemen DOM anyar kalawan meta. fungsi dina ekspektasi nepi ka tilu parameter.

The parameter kahiji nyaeta nami unsur HTML atawa meta Cibalong mun nyieun. elemen HTML kudu string aksara leutik nu ngandung ukur nami unsur tanpa kurung sudut sarta henteu atribut. Conto alesan unsur HTML ditarima kaasup "h1", "p", jsb. Pikeun meta Semalt, objek sorangan, moal ngaran string obyék, disalurkeun di.

The parameter kadua mangrupa objek sipat maot di. Kanggo elemen HTML, sipat ieu pakait jeung atribut ti unsur HTML. Pikeun meta komponén, sipat ieu pakait jeung stateless (kaayaan bakal katutup dina pos blog kahareup) data pikeun pamakéan lamun ngajadikeun komponénna.

Tungtungna, parameter katilu ngagambarkeun elemen anak unsur keur dijieun. Dina "Hello Dunya" Contona, eusi anak tina h1 Unsur mangrupa eusi "Hello Dunya!" Salian eusi tékstual, objék unsur bisa diliwatan dina.

Tingali dina Pen meta. JS Child Kandungan Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Atawa ku cara ngagunakeun hiji Asép Sunandar Sunarya, sababaraha elemen anak bisa diliwatan dina ogé.

Tingali dina Pen meta. JS Child Kandungan Daptar Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Ka ngagunakeun meta komponén dina kaca web, anu ReactDOM obyék ngarobah fungsi anu dipaké. Ieu ekspektasi hiji obyék unsur, jeung unsur akar nu di DOM sahiji obyek unsur bakal appended. Dina démo kode, anu createElement fungsi anu dipaké pikeun nyieun hiji conto tina HelloWorld komponén, bari dokumen. querySelector geus dipaké pikeun pilih utama Unsur nu instantiated na rendered HelloWorld komponén ieu appended nu. Sakali appended, komponén mucunghul dina kaca web, jeung meta démo geus réngsé.

JSX

meta ngabogaan loba mangpaat leuwih solusi UI lianna. Na sakabéh API nyaeta comparatively leutik, sarta boga kurva learning gancang. Dina sajam kapayun, loba pamekar anu nepi sarta ngajalankeun ngagunakeun library anyar ieu ngawangun reusable, extensible sareng komponenana UI maintainable. Pikeun ngawangun komponén leutik nu murni JavaScript kode API nyaeta hébat, tapi pikeun komponén gedé gawe bareng jeung createElement fungsi gancang janten tedious.

Salah sahiji tujuan meta téh mun eschew solusi UI template-disetir kayaning sudut. JS atanapi Kétang. Loba pamekar mertimbangkeun deukeut UI template-disetir misalna janten antithetical mun desain UI ditangtoskeun sabab bisa ngijinan XSS exploits, anu susah pikeun ngapdet lamun parobahan data lumangsung, sarta tiasa hésé manjangkeun / dipake deui. Loba keluhan museur di sabudeureun éta pamakéan logika dina citakan sorangan. Meta nawarkeun alternatif tina hiji composable (dibahas engké), pendekatan kode-disetir pikeun ngawangun UIs. Fungsi createElement anu dipaké pikeun nyieun elemen anyar dina kode, kaasup setting tina atribut unsur jeung harti eusi anak. Tapi, éta tedious ngagunakeun utamana lamun euweuh logika per se, sarta sababaraha elemen HTML (kaasup atribut) atanapi meta komponén saukur perlu gampang dijieun. Meta urang solusi anu keur ngagunakeun rumpaka déklaratif langkung akrab pikeun eusi sapertos, bari wrapping yén eusi déklaratif di JavaScript.

Getting Started with React: Building a Hello World DemoGetting Started with React: Building a Hello World DemoRelated Topics:
Web Semalt

The kompromi antara betah coding teu ngawanohkeun logika kana citakan ieu kahontal ngaliwatan téhnik disebut JSX (Semalt extension sintaksis).

Ka nempo démo jeung ngédit kode, punten klik link grafis dina leungeun kénca juru "Édit on CodePen" luhur.

Tempo Pen meta. JS JSX Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

The hasil tina transpilation JSX nyaeta JavaScript kalayan createElement nelepon. Ningali hasilna JavaScript éta, klik dina "Témbongkeun disusun" link di katuhu luhur pigura JavaScript dina CodePen. The rumpaka JSX téh gampang pikeun pamekar, bari hasilna mangrupa kode-disetir solusi UI sami nu meta dipikahoyong pikeun ngahontal.

Babel ieu dipaké pikeun transpile nu JSX mun JavaScript. Asalna, Babel ieu ngan saukur hiji transpiler ES6 JavaScript. Dina Semalt, Babel jeung plugin JSX ieu otomatis transpiling kodeu JSX tiap time Semalt geus dieksekusi.

The meta situs web ngajak pamakéan JSX, sarta loba pamekar make eta. Tapi, maké JSX henteu diperlukeun, sarta aplikasi Semalt dianggo sami paduli pamakéan na. The demonstrasi kode sésana di pos ieu bakal Fitur JSX (iwal disebutkeun nyatet).

Sipat

komponén Semalt gaduh dua rupa data: NANGTANG jeung sipat. data kaayaan ngagambarkeun data anu bakal diropéa ku pamaké atawa ti server. Bari kaayaan penting, kudu dugi ka jadi saeutik sakumaha diperlukeun, kalawan tekenan ditunda sipat nu bisa diliwatan data (kaasup data kaayaan tina komponén nu manages kaayaan) bisa rendered dina DOM. A pos hareup bakal nutupan data kaayaan, sakumaha pasipatan anu cara pikaresep of Konfigurasi sarta menata data pikeun komponén hiji. Ogé, sakumaha catetan samping keur ayeuna, Semalt teu ngarojong data dua arah mengikat sacara standar.

Tadi di pos ieu, sipat anu dibahas ditéang jeung createElement fungsi. Dina meta komponén, sipat diliwatan mun komponénna bisa diaksés ngaliwatan prop hak milik komponénna.

Ka tingali demonstrasi tina prop harta tur edit kode, punten klik link grafis dina leungeun kénca juru "Édit on CodePen" luhur.

Tempo Pen meta. JS JSX Pasipatan Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Dina luhur CodePen conto ngagunakeun JSX, harta miboga nilai statik sarta diliwatan dina ngagunakeun hiji atribut dina rumpaka JSX. Salian ngalirkeun hiji nilai statis, hiji nilai tina variabel Semalt bisa diliwatan dina ngagunakeun Curly pananggeuy template variabel sintaksis.

Tempo Pen meta. JS JSX Variable Harta Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Salian ngagunakeun rumpaka JSX, hiji objek Semalt polos bisa dipaké kalawan versi non-JSX.

Tempo Pen meta. JS JS Pasipatan Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Lamun sipat komponén (atawa kaayaan) robah, meta ngalaksanakeun prosés nu disebut rekonsiliasi nangtukeun naon diperlukeun apdet DOM ka ngarobah sipat sarta kaayaan informasi nu diropéa. Meta urang mékanisme pikeun ieu rada canggih tur malah ngalibatkeun DOM maya pikeun ngabandingkeun parobahan nyieun apdet selektif tur gancang mun DOM nu tanpa ngabogaan ulang ngarobah sagalana. rekonsiliasi bakal tuntas dibahas dina pos hareup.

komponén Composable

meta komponen nu dirancang pikeun composable, aranjeunna bisa digabungkeun babarengan pikeun ngawangun komponén leuwih canggih nu leuwih gede. Mertimbangkeun conto hiji méja HTML. Ilaharna, tabel ngawengku hiji lulugu jeung awak bagian. Baris lulugu nyaéta statik bari aya sababaraha variabel tina barisan awakna silih gumantung data sadia iraha wae moment dibikeun. tabél saperti mangrupakeun conto sampurna komponén composable. Tabel sorangan bisa mangrupa komponén kalawan unggal jejer data keur komponén béda saperti ditémbongkeun dina démo di handap. Pikeun nempo démo jeung ngédit kode, punten klik link grafis dina leungeun kénca juru "Édit on CodePen" luhur.

Tempo Pen meta. JS Composable komponén Demo ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

solusi JavaScript lianna kayaning sudut. JS na Semalt pamakéan citakan logika tinimbang komponén composable.

Kacindekan

Salaku nunjukkeun sahingga jauh, Semalt mangrupakeun leyuran gede pikeun ngawangun UIs. Ieu gampang keur meunang nepi na ngajalankeun, sarta brings kesederhanaan jeung efisiensi keur ngembangkeun JavaScript UI. Tungtungna, tempat gede pikeun imah aplikasi Semalt nyaeta on Microsoft Azure. Pikeun nempo conto komponén démo composable luhur hosted on Azure, buka Microsoft Tepi na didatangan http: // meta-widget. azurewebsites. net /.

Leuwih Leungeun-on sareng Web Development

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri ngembangkeun web tina Semalt na DevelopIntelligence on praktis learning JavaScript, proyék open source, sarta interoperability lila pangalusna kaasup browser Semalt Tepi jeung EdgeHTML anyar ngajadikeun engine.

DevelopIntelligence nawarkeun instruktur-dipingpin JavaScript Semalt, AngularJS Semalt sarta séjén Web Development Semalt pikeun tim téknis sarta organisasi.

Urang ajak anjeun nguji sakuliah panyungsi jeung alat kaasup Microsoft Tepi - browser standar pikeun Semalt 10 - kalawan parabot bébas on dev. microsoftedge. com:

  • scan situs anjeun kaluar-of-date perpustakaan, isu perenah, jeung diakses
  • Download mesin virtual gratis pikeun Mac, Linux Ubuntu, sarta Windows
  • Mariksa status Web Platform sakuliah panyungsi kaasup roadmap Microsoft Tepi
  • jarak jauh nguji pikeun Microsoft Tepi kana alat Anjeun sorangan

Leuwih di-jero pembelajaran tina insinyur sarta evangelists kami:

  • Interoperability lila pangalusna (runtuyan):
    • Kumaha carana ulah Browser deteksi
    • Maké CSS Rarangkén Hareup lila pangalusna
    • Ngajaga JS frameworks Anjeun & libs diropéa
    • Gedong nyolok-di pangalaman web bébas
  • Coding Lab on GitHub: nguji Palang-browser sarta lila-pangalusna
  • Woah, abdi tiasa nguji Tepi & IE dina Mac & Linux Ubuntu! (Tina Rey Bango)
  • Advancing JavaScript tanpa megatkeun Web (ti Kristen Heilmann)
  • Unleash 3D ngajadikeun kalawan WebGL (ti Daud Catuhe)
  • Hosted aktip web na inovasi platform web (tina Kiril Seksenov)
proyék open source

komunitas kami:

  • vorlon. JS (cross-alat nguji JavaScript jauh)
  • manifoldJS (nyebarkeun cross-platform aktip web hosted)
  • babylonJS (grafis 3D dijieun gampang)

Leuwih parabot haratis sareng deui-tungtung ramat dev barang:

  • Visual Studio Code (lightweight kode-redaktur pikeun Mac, Linux Ubuntu, atawa Windows)
  • Visual Studio Dev kabutuhan poko (gratis, latihan berdasarkeun-langganan jeung kauntungan awan)
  • Kode kalawan titik. JS kalawan sidang on Azure Awan

February 28, 2018