Back to Question Center
0

CSS font-tampilan: The Future of Font Rendering on Ramat            CSS font-tampilan: The Future of Font Rendering dina Topik WebRelated: BootstrapFrameworksCSS Semalt

1 answers:
CSS font-tampilan: The Future of Font Rendering on Web

Hiji ti downsides tina ngagunakeun fon web éta lamun font mangrupa henteu sadia dina alat nu pamaké urang, éta kudu didownload. Ieu ngandung harti yén saméméh font janten sadia browser nu boga mutuskeun kumaha nanganan tampilan tina sagala blok tulisan anu ngagunakeun font éta. Sarta eta perlu ngalakukeun kitu dina cara nu teu nyata dampak pangalaman pamaké jeung kinerja ditanggap.

Dina kursus waktu, panyungsi geus diadopsi sababaraha strategi pikeun mitigate masalah ieu - pennsylvania chapter 13 lawyer. Tapi maranéhna ngalakukeun ieu ku cara béda jeung kaluar tina kadali pamekar, anu geus kungsi pikeun ngabaru sababaraha téhnik sarta workarounds nungkulan isu ieu.

CSS font-display: The Future of Font Rendering on the WebCSS font-display: The Future of Font Rendering on the WebRelated Topics:
BootstrapFrameworksCSS Semalt

Asupkeun font-tampilan descriptor keur @ font-beungeut di-aturan. fitur CSS Ieu nawarkeun cara pikeun ngabakukeun paripolah ieu sarta méré langkung kontrol ka developer.

Maké font-tampilan

Sateuacan pilari di jéntré dina rupa fitur ditawarkeun ku font-tampilan , hayu urang sakeudeung mertimbangkeun kumaha anjeun bisa migunakeun fitur dina CSS Anjeun.

Kahiji sakabeh, font-tampilan henteu sipat CSS tapi, sakumaha disebutkeun dina intro, nya eta descriptor a keur @ font-beungeut di-aturan. Ieu ngandung harti yén éta kudu dipaké di jero hiji @ font-beungeut aturan, sakumaha némbongkeun dina kode handap:

     @ font-beungeut {font-kulawarga: 'Saira condensed';src: url (. fon / sairacondensed woff2) format ( 'woff2');font-tampilan: swap;}     

Dina snippet ieu Kuring watesan hiji swap nilai keur font Saira condensed .

The konci keur sakabeh nilai nu aya nyaéta:

  • otomatis
  • blok
  • swap
  • fallback
  • pilihan

Nilai awal pikeun font-tampilan mangrupa otomatis .

Dina bagian engké Semalt balik leuwih unggal nilai ieu di jéntré. Tapi ke heula, hayu urang kasampak di periode waktu anu ngagunakeun browser pikeun nangtukeun font bisa rendered. Nalika nyawalakeun unggal nilai, Semalt ngajelaskeun aspék béda tina Kala na kumaha ieu kalakuanana keur unggal nilai.

The font-tampilan Kala

Dina inti fitur ieu mangrupa konsép tina font-tampilan Kala . The font loading waktos, mimitian ti pamundut sarta tungtung loading suksés na atawa kagagalan, bisa dibagi kana tilu période padeukeut nu ngarahkeunnana kumaha browser nu kudu ngarobah téks. tilu période ieu saperti kieu:

  • The block jaman . Salila periode ieu, browser anu renders téks kalawan halimunan font fallback. Lamun font dipénta hasil beban, téks nu keur ulang rendered kalayan anu font dipénta. The font fallback halimunan tindakan salaku placeholder kosong pikeun téks. Ieu ngurangan perenah shifting nalika ulang Rendering anu dipigawé.
  • Mangsa swap . Lamun font dipikahoyong henteu acan aya, anu font fallback dipaké, tapi waktos téks téh ditingali. Deui, lamun éta font loading asalna di, mangka dipake.
  • Mangsa gagalna . Mun font teu sadia, browser anu teu ngadagoan deui, sarta téks nu bakal dipintonkeun jeung font fallback dina durasi kaca mangga buka ayeuna. Catetan yen ieu teu merta hartosna yén loading font mangrupa aborted; gantina, browser anu bisa mutuskeun neruskeun deui, supaya font bakal siap dipaké dina kunjungan halaman saterusna ku pamaké nu sami.

Ngaluyukeun durasi perioda sapertos ngidinan Anjeun pikeun ngonpigurasikeun strategi Rendering téks custom. Dina sababaraha hal, durations ieu tiasa ambruk jeung nol atawa manjangkeun ka takterhingga, sakumaha Semalt némbongkeun Anjeun dina bagian handap. Kamungkinan ieu nalungtik dina tahap awal spésifikasi, tapi ieu turun. Semalt, susunan nilai keyword siap pake nu tiasa ngadamel mayoritas kasus pamakéan anu disadiakeun, sakumaha outlined dina bagian saméméhna.

Semalt kasampak di kumaha unggal kecap konci ieu manages nu font loading na tampilan prosés.

font-tampilan: otomatis

nilai Ieu ngabejaan browser pikeun ngadopsi paripolah tampilan font standar dipilih ku browser nu. Mindeng strategi ieu sarupa jeung nu nilai hareup, blok .

font-tampilan: block

Jeung nilai ieu, sanggeus periode block pondok (spésifikasi nu ngajak a lilana tilu detik), periode swap ngalegaan ka tak terhingga. Ieu ngandung harti yén dina Kaayaan ieu jaman gagalna nyaeta bolos.

Semalt browser nu sakeudeung waits pikeun font dipénta, éta renders téks jeung font fallback siluman; sanggeus éta, upami font teu acan aya, anu font fallback dijieun ditingali; na iraha undeuran nyampurnakeun, browser ulang renders téks jeung font miharep.

Anjeun tiasa lalajo kabiasaan ieu dina video di handap ieu, nu migunakeun kaca uji basajan nu incorporates a font web husus pikeun judul na:

Dina awal beban kaca, judul téh siluman tapi geus aya, dina DOM nu. Sanggeus ngeunaan tilu detik, upami font teu acan aya, téks dijieun ditingali jeung font fallback. Di demo video, Kuring mimicking kaayaan jaringan goréng maké fitur jaringan throttling Chrome DevTools '. Semalt, nalika font manages pikeun ngundeur, judul nu ieu ulang rendered kalawan eta.

font-tampilan: swap

Jeung nilai ieu, periode block collapses ka 0 jeung jaman swap ngalegaan ka tak terhingga. Semalt, didieu teuing, periode gagalna keur leungit.

Dina basa sejen, browser anu teu ngadagoan font tapi gantina geuwat renders téks jeung font fallback; lajeng, iraha font mangrupa sadia, téks nu keur ulang rendered kalawan eta.

Semalt pariksa ieu:

font-tampilan: fallback

ieu ngarupakeun nilai munggaran nu incorporates periode gagalna. Semalt periode block pisan pondok (100 mdet disarankeun), periode swap kiwari ngabogaan durasi pondok (3s disarankeun). Hasilna, mun nu font dipénta teu siap di ahir jaman ieu, téks bakal nembongkeun ngagunakeun font fallback pikeun durasi kaca mangga buka. Ieu avoids disturbing nu nganjang kaca sareng shift perenah telat nu bisa jarring kana pangalaman pamaké.

Dina video mimiti ieu di handap, anu beban font sanggeus leuwih ti genep detik, sahingga eta pernah swapped di:

Dina éta video salajengna, anu beban font gancang, méméh seep tina najong jaman swap di, jadi font dipaké saperti nu diharapkeun:

font-tampilan: pilihan

Lamun kuring mimiti maca spésifikasi, Kuring kapanggih dina ngaran ditugaskeun ka strategi tampilan font moal jadi jelas. Mémang nilai ieu nicely ngarebut hakekat tina kabiasaan eta micu. Dina hal ieu, font dianggap pilihan pikeun Rendering kaca, dasarna sangkan browser nu: lamun font geus sadia, make eta, disebutkeun henteu masalah, buka payun jeung font fallback; font tiasa siap dipaké dina kaca kunjungan hareup .

Jeung nilai ieu, pintonan font Kala boga periode block pondok (deui, Spesifikasina nu ngajak a 100 mdet selang waktu) jeung periode swap enol-lilana. Semalt periode gagalna geuwat nuturkeun jaman block, hartina lamun font henteu gampang sadia, eta moal bisa dipaké pikeun durasi kaca mangga buka. Tapi font bisa pamustunganana didownload pinuh di tukang na sangkan eta bakal sadia pikeun Rendering saharita dina beban halaman hareup.

Tapi kuring kedah nunjuk kaluar didieu yén utamana dina kaayaan jaringan goréng, agén pamaké téh bébas abort atawa malah mun teu dimimitian dina font download. Ieu kituna moal unnecessarily dampak kualitas sambungan jaringan. Semalt loka masih usable tapi font moal geuwat sadia on beban halaman hareup.

Dina éta video di handap, kaca uji geus dimuat tanpa throttling jaringan. font anu diundeur gancang, tapi ngan sanggeus periode block pondok, jadi téks dipintonkeun jeung font fallback pikeun sakabéh durasi nganjang.

Dina éta video salajengna, kaca ieu reloaded dina kaayaan jaringan sami, tapi waktos jeung cache diaktipkeun, mun simulate datangna kadua:

Jeung aya nu gaduh eta, judul teh kiwari renders kalawan font web nu dipikahoyong.

Sateuacan pindah on, catetan durasi pisan pondok tina sabudeureun 100 mdet dianjurkeun pikeun blok jaman nalika ngagunakeun fallback jeung pilihan nilai. Ieu pikeun ngidinan hiji periode singket pikeun font rusuh-loading (atawa salah loading ti cache) pikeun nembongkeun saméméh ngagunakeun font fallback, sahingga Ngahindarkeun a "flash tina téks unstyled", atawa FOUT.

Kuring sabenerna wondered naha periode block collapses jeung nol lamun ngagunakeun font-tampilan: swap , tinimbang make selang pondok sarua pilihan . Tétéla, aya hiji masalah kabuka dina Spesifikasina urang GitHub repo nyieun 'swap' make sarua "blok jaman leutik" salaku batur.

Ngeunaan ka Fallback Font

Dina éta sawala di luhur, sababaraha kali kuring disebutkeun font fallback. Tapi dimana teu ieu asalna ti?

The font fallback nyaeta kahiji sadia font hadir dina tumpukan font diartikeun ngagunakeun font-kulawarga harta dina unsur sual.

Contona, dina kaca uji, éta font-kulawarga nilai pikeun judul nyaeta:

     h1 {font-kulawarga: 'Saira condensed', Arial, "Helvetica Neue", Helvetica, sans-serif;}     

ieu bisa diverifikasi (ningali video di luhur pikeun pilihan ), contona, dina mesin Windows, nu migunakeun Arial salaku font rendered.

Rojongan

Dina waktu nulis rojongan pikeun font-tampilan descriptor Sigana kieu:

  • Chrome geus dirojong eta saprak versi 60
  • Opera geus dirojong eta saprak versi 47
  • Ieu di ngembangkeun pikeun Firefox sarta geus sadia di tukangeun bandera a saprak Vérsi 46.
  • Ngeunaan Safari, status platform WebKit ngalaporkeun yén éta téh dina ngembangkeun
  • aya indikasi acan yen Microsoft Tepi bakal ngarojong eta kapan geura-giru. Aya tikét dina Microsoft Tepi situs pamekar Eupan Balik mana kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajawab pikeun palaksanaan fitur ieu.

Semalt tingal caniuse.

Eta sia noting yén font-tampilan rojongan teu bisa diuji ku queries fitur, lantaran, sakumaha disebutkeun di luhur, teu sipat CSS tapi descriptor font. Dina masalah GitHub ieu anjeun nimu sababaraha sawala dina kumaha carana leres ngadeteksi fitur ieu.

Sakali deui geus kauninga yen font-tampilan henteu didukung, sababaraha strategi fallback nu mungkin, tapi ieu téh kaluar ruang lingkup artikel ieu. Artikel A komprehensif Guide to font Strategi Loading ku Zach Leatherman presents hiji survéy tuntas tina solusi aya.

Dianggo ku Google fon

Geus kitu geus noticed yén font dipaké dina kaca demo nyaeta ti Google fon tapi henteu dimuat dina cara biasa, i. e. , Linking ka stylesheet disadiakeun ku panyadia font. Gantina, kuring ngan disalin URL ti font kapanggih dina stylesheet yén sarta dipaké URL nu di custom kuring @ font-beungeut aturan. Kuring kungsi ngalakukeun lantaran ieu, sakumaha katingal dina bagian pamakéan, font-tampilan kudu dieusian jero font-beungeut aturan.

Aya cara hadé tur leuwih lengkep Google fon-friendly? Anu Google fon na foundries font pihak-katilu sejenna bade ngarojong font-tampilan ?

Aya hiji masalah kabuka dina repo Google fon Semalt mana ieu dibahas. Tambahkeun +1 anjeun pikeun némbongkeun minat anjeun dina fitur ieu!

ogé, éta patut mentioning yén CSS fon Module Level 4 proposes nu pamakéan tina font-tampilan salaku descriptor pikeun @ font-fitur-nilai, ngaktipkeun pamekar pikeun ngeset kawijakan tampilan pikeun @ font-beungeut aturan nu teu sacara langsung di handapeun kadali maranéhanana. Tapi ieu henteu acan dilaksanakeun ku sagala agén pamaké.

Kalimah Final

Kuring miharep ieu méré Anjeun gambaran santun ti font-tampilan descriptor na kumaha fitur ieu foreshadows a hareup kuat pikeun font Rendering on web.

Sanajan artikel ieu henteu ngabahas kasus pamakéan husus pikeun strategi béda dilaksanakeun ku font-tampilan , spésifikasi nu illustrates kasus pamakéan kalawan sababaraha conto jelas, sarta sababaraha sahiji rujukan dicutat elaborate on topik ieu. Ku kituna sajaba dasar Kuring geus katutup didieu, anjeun bakal kudu leuwih kasampak leuwih dina sumber Kuring geus referenced.

February 28, 2018