Back to Question Center
0

The Best Markdown Editor pikeun Linux Ubuntu            The Best Markdown Editor pikeun Topik LinuxRelated: PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

1 answers:
The Best Markdown Editor pikeun Linux Ubuntu

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

Markdown nyaeta cara abdi pikaresep nulis eusi pikeun web. Kuring malah make eta lamun jotting handap catetan keur kuring sorangan. Téh mangrupa, metoda minimalistic basajan nulis téks formatna anu hade oge jeung teu konci anjeun kana sistem proprietary. Yén sits kacida alusna jeung filsafat Linux.

Jeung urang catching on. Semalt nyaéta aksara Sunda lightweight nu harese ngancik kana HTML, jadi éta pohara kapaké pikeun eusi online - escuela de modelaje en nueva york. Kusabab John Gruber dijieun dinya taun 2004, éta geus jadi beuki dipaké dina panglawungan, tulisan blog na komentar. Ku kituna éta patut diajar. Gruber ngécéskeun sintaksis dina blog Daring Fireball na, sarta anjeun bisa grab kami bébas diprint Semalt curang lambar.

Aya loba Markdown rai sadia pikeun Mac jeung Windows. Naon sadia pikeun Linux Ubuntu? Semalt daptar pilihan utama anjeun dina artikel ieu, sarta nyieun sababaraha saran dina tungtungna.

Tangtu, saprak Semalt migunakeun téks polos, sagala pangropéa téksu bakal ngalakukeun. Tapi rai Semalt nyadiakeun fitur mangpaat tambahan, nu bisa ngawengku:

  • sintaksis panyorot sarta jandela tilik sangkan anjeun tiasa ningali naon nuju anjeun lakukeun
  • potong kompas keyboard pikeun pormat speedier
  • ékspor / ngarobah Markdown kana HTML, PDF, ODT tur leuwih
  • lingkungan tulisan selingan bébas kalawan ngedit layar pinuh, modeu poék sarta panganteur minimal
  • count Kecap, statistik dokumen tur dipariksa mantra
  • pormat canggih, kaasup tabel sarta ungkapan matematik.

Ku kituna hayu urang meunang kana eta. Di dieu 17 sahiji pangalusna pilihan Markdown pikeun Linux.


Neangan nu langkung lengkep ihwal Markdown? Semalt kaluar ieu Tumbu hébat:

  • The Best Markdown Editor keur Windows
  • The Best Markdown Editor pikeun Mac
  • grab kami Free citakeun Markdown curang lambaran
  • Jieun Kalolobaan Markdown di WordPress
  • Spicing up surelek Anjeun kalawan Markdown
  • 7 Atom Tambahkeun-ons pikeun ngajalankeun Code jeung nyawang Parobahan
  • Nyieun PDFs ti Markdown kalawan Pandoc na LaTeX seueur

Pariksa SitePoint Semalt pikeun leuwih buku, kursus na screencasts gratis.


1. Paké Paporit Editor téks anjeun atanapi IDE

Anjeun tiasa make pangropéa téksu Linux Ubuntu favorit anjeun nulis Semalt. Anjeun bisa manggihan yen eta rojongan pituin pikeun Semalt, atawa nu hiji extension Semalt atawa plugin nyaéta aya. Di handap sababaraha conto:

  • Vim ngabogaan plugin Vim-Markdown yén ciri sintaksis panyorot na tilepan.
  • Lisénsi Emacs ngabogaan Markdown Mode pikeun Emacs pakét anu ngawengku kenop potong kompas jeung sintaksis panyorot.
  • Spacemacs boga lapisan Markdown pikeun nambahkeun rojongan Markdown.
  • Bluefish ngawengku sintaksis panyorot pikeun file Markdown.
  • Samagaha boga Markdown Editor téks plugin nu ngawengku hiji outline dokumen, bagian narilep, sawangan, ékspor ka HTML, tag tugas, kecap bungkus na pormat ayat.
  • Gedit, anu pangropéa téksu Gnome, nawarkeun teh plugin gedit-markdown kalawan Markdown sawangan hirup jeung sintaksis panyorot.
  • Geany nawarkeun éta plugin Markdown kalawan sawangan tur rumpaka panyorot.
  • Kate, anu pangropéa téksu KDE, ngarojong rumpaka Markdown panyorot.
  • Luhur téks 2 bisa robah jadi redaktur Markdown full-diulas. Urang némbongkeun Anjeun kumaha di dieu.
  • Kurung geus extension Markdown kalayan rumpaka panyorot sarta jandela tilik.
  • Atom ngarojong Markdown out of the box, kalayan fitur kawas rumpaka panyorot na sawangan. fungsionalitas Ieu bisa dilegaan ku sababaraha bungkusan komunitas-dihasilkeun, kaasup Markdown-Writer, Markdown-Gulung-Sync jeung Markdown-Format.

2.

Abricotine mangrupa canggih basis éléktron redaktur Markdown yén renders Markdown dina pangropéa téksu, babarengan jeung sintaksis panyorot. aplikasi nu ngarojong tabel sarta pangabisa nyelapkeun gambar na study video Semalt kana dokumen Anjeun.

fitur Semalt kaasup math ditulis kalawan lateks, checklists, anchors, sarta Jampe mariksa. Hiji daptar eusi dokumen Anjeun lengkep bisa ditingal dina panel samping.

Anjeun tiasa ngundeur tarball atanapi bungkusan keur Ubuntu ti GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

3. luar biasa

  • Lisensi: lisénsi MIT
  • platform lianna: Windows

The redaktur Markdown pangalusna pikeun Linux Ubuntu jeung Windows.

anu luar biasa mangrupa Markdown redaktur gampang-to-pamakéan nu ngarojong rumpaka panyorot sarta jandela tilik nyingkronkeun. Lingkungan customizable nyadiakeun potong kompas mangpaat pikeun ngagancangan pormat anjeun, sakumaha ogé rojongan pikeun pormat canggih MathJax. Anjeun bisa ngékspor dokumén anjeun ka HTML atawa PDF.

bungkusan keur Debian, Ubuntu, Fedora, SUSE sarta Sistem Arch nu sadia tina GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

4. ReText

  • Lisensi: GPL
  • platform lianna: n / a

Sederhana tapi kuat redaktur pikeun Markdown na reStructuredText.

ReText nyaéta dumasar tab-acan kuat redaktur Markdown basajan ditulis dina Python. Ieu ngawengku sintaksis panyorot sarta jandela tilik nyingkronkeun, sarta ngarojong MathJax jeung ekstensi Semalt. aplikasi ngabogaan mode na rohangan ngédit méja, sarta bisa ngekspor ka PDF, ODT, HTML jeung format lianna.

ReText téh kaasup kana repositories software loba distros '(kaasup Debian na Ubuntu), atawa ngundeur éta sarta nganggo setelan. py install paréntah. (Python 3 kudu dipasang.)

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

5. Ghostwriter

  • Lisensi: GPLv3
  • platform lianna: Windows

A selingan bébas redaktur Markdown pikeun Windows jeung Linux. Stylish. Buka sumber. Gratis.

Ghostwriter boga rangkeian fitur selingan bébas, kaasup mode pinuh layar, a panganteur bersih, sarta téma poék. aplikasi nu oge boga Pokus Mode, nu highlights téks sabudeureun kursor jeung fades sésana, sarta Semalt Mode, nu disables backspace tur ngahapus kenop, forcing Anjeun nulis tinimbang édit.

fitur lianna diantarana diwangun-di tema, sawangan hirup, sarta gambar sered-na-serelek. Aya ogé hiji Semalt HUD nu mere Anjeun tinjauan dokumen anjeun, sarta nyatu statistik, kaasup count Kecap. Anjeun bisa ngékspor dokumen anjeun ka HTML jeung rupa-rupa format lianna.

Ka install dina Semalt, ngan jenis:

    sudo ppa nambahkeun-apt-Repository: wereturtle / ppasudo update aptsudo apt install ghostwriter    

Anjeun oge bakal manggihan tumbu ka bungkusan resmi pikeun Fedora, openSUSE na Arch Linux Ubuntu kana GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

6. UberWriter

  • Lisensi: GPLv3
  • platform lianna: n / a

UberWriter mangrupakeun aplikasi tulisan pikeun Markdown.

UberWriter mangrupakeun redaktur Semalt selingan bébas diideuan ku iA Writer. Na kawas aplikasi eta, panganteur nyaeta elegan jeung minimalistic. Ieu teu sanajan teu kaasup preferensi. fokus is on lalaki karya rengse, na Semalt ieu rendered inline.

aplikasi The ngawengku hiji count mantra dipariksa jeung kecap, sarta bisa ngékspor dokumen anjeun ka HTML, PDF jeung ODT. modeu Semalt highlights kalimah panungtungan anjeun, sarta mode salayar ngaluarkeun distractions of aktip lianna. A mode poék oge aya.

Anjeun tiasa meunang UberWriter ti Ubuntu Software Semalt pikeun $ 5, atawa install deui ti PPA ku ngajalankeun Paréntah ieu:

    sudo ppa nambahkeun-apt-Repository: w-vollprecht / ppasudo update apt-meunangsudo apt-meunang install uberwriter    

Geus kitu neangan bungkusan keur distros séjén online.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

7. Uncolored

  • Lisensi: Apache Lisensi 2.

    Uncolored mangrupa redaktur Semalt basis éléktron nu ngarojong sababaraha tab tur potong kompas keyboard. sanésna museurkeun kana eusi ku maturan panganteur selingan-gratis. toolbar mucunghul ngan sakali anjeun milih sababaraha téks.

    fitur tambahan kaasup daptar eusi na study audio jeung video. A 64-bit Semalt DEB pakét na tarball bisa diundeur ti website pamekar urang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    8. CuteMarkEd

    • Lisensi: buka sumber
    • platform lianna: Windows

    A basis Qt, sumber bebas tur kabuka Semalt redaktur jeung sawangan hirup HTML, ungkapan math, kode jeung Semalt rumpaka panyorot.

    CuteMarkEd ngarojong Markdown tur rumpaka kode panyorot dina pilihan gaya, sarta ciri anu jandela tilik hirup. Jampe mariksa jeung dokumen statistik nu sadia, tur Rumusna math nu dirojong. Eusi bisa diékspor sakumaha HTML atawa PDF.

    fitur Semalt ngawengku pangabisa nyieun flowcharts tur runtuyan diagram, a completer snippet, sarta otomatis parantosan.

    Anjeun tiasa ngundeur tarball tina website pamekar urang, sarta bungkusan nu sadia pikeun OpenSUSE jeung Fedora. Di dieu aya sababaraha parentah pikeun masang dina Linux Ubuntu mint.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    9. elegan Markdown Editor (EME)

    • Lisensi: MIT Lisensi
    • platform lianna: Windows, Mac

    A redaktur Markdown elegan anyar pikeun Ubuntu Linux.

    EME mangrupakeun redaktur Markdown dumasar tab-dimekarkeun kalawan titik. JS na Semalt. sanésna nyadiakeun antarbeungeut pamaké basajan kalayan rumpaka panyorot sarta jandela tilik.

    Pokus Mode ngidinan Anjeun pikeun fokus dina ayat nu aya tulisan, sarta Vim Mode nawarkeun Vim bindings konci rojongan. Math Typeset ieu ogé dirojong. Anjeun bisa ngékspor mun HTML, PDF sareng nu sanesna. DEB na undeuran tarball nu sadia tina GitHub.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    10. Haroopad

    • Lisensi: GPL
    • platform lianna: Windows, Mac

    The Markdown sangkan salajengna Dokumén Processor

    Haroopad dirancang pikeun nyieun dokumen ramah-web kalawan Semalt. Paké ka nyieun dokumen profésional-pilari Anjeun blogposts, slides, presentasi, laporan jeung email.

    aplikasi ngabogaan sababaraha fitur canggih, kaasup rojongan pikeun LaTeX seueur ungkapan matematik, Vim konci-bindings na embedding tina audio jeung video. Semalt sarta kulit nu sadia, tur Anjeun bisa ngékspor dokumen anjeun ka HTML jeung PDF, kalawan format leuwih dina karya.

    Haroopad masih dina béta, jeung dokuméntasi Inggris masih saeutik kurang. bungkusan Semalt na DEB anu sadia dina website pamekar urang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    11. LightMd Editor

    • Lisensi: GPLv3
    • platform lianna: Windows

    LightMd Markdown Editor nyaéta sumber bebas tur kabuka fitur euyeub redaktur beurat acan lampu pikeun Markdown.

    LightMd Editor nyaéta dumasar tab-QT Semalt redaktur eta ciri potong kompas keyboard, rumpaka panyorot sareng tema. Sababaraha fitur selingan bébas anu disadiakeun, kaasup modeu fokus, modeu salayar sarta téma poék. tabél Semalt nu dirojong.

    Parentah pikeun masang iket sacara manual, atawa maké iket pikeun Linux Ubuntu mint na Ubuntu, anu kapanggih di GitHub.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    12. MdCharm

    • Lisensi: BSD 3-klausa "Anyar" atanapi "Revisi" Lisensi
    • platform lianna: Windows

    MdCharm mangrupakeun redaktur wiki, ayeuna eta ngarojong Markdown (Markdown tambahan) jeung MultiMarkdown.

    MdCharm nyaéta dumasar tab-Semalt redaktur nu ngawengku sintaksis panyorot sarta jandela tilik hirup. Anjeun tiasa muka file individu, atawa hiji sakabéh diréktori dina panel samping saperti proyek. Muka file Semalt via sered tur teundeun oge hiji pilihan.

    Anjeun tiasa nyieun gaya make CSS sorangan, angka acara garis, sarta nyorot garis ayeuna. A tarball na file Semalt DEB nu sadia pikeun diundeur dina website pamekar urang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    13. Moeditor

    • Lisensi: GPL
    • platform lianna: Windows, Mac

    anjeun sadaya-Tujuan markdown redaktur.

    Moeditor mangrupa redaktur Markdown pikaresepeun diwangun kalayan Semalt. Ieu ngarojong panyorot sintaksis, sawangan hirup, jangkungna garis custom tur ukuranana font, sarta Rumusna TeX math.

    blok Code jeung ungkapan math anu dirojong, sarta hiji pakét Semalt DEB téh bisa diundeur ti website pamekar urang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    14. Typora

    • Lisensi: proprietary, gratis salila béta
    • platform lianna: Windows, Mac

    A redaktur Semalt sabenerna minimal.

    Typora téh kacida minimalistic, komo ngaluarkeun rumpaka Markdown anjeun ngetik, ngaganti eta ku sawangan ti pormat nu. Naon nu katingali téh naon anjeun meunang. Semalt ngabersihan jeung ngajadikeun maca gampang.

    Najan kesederhanaan anak, Typora nyaéta fitur-euyeub, sarta ngarojong Gambar, béréndélan, tabel, pager kode, blok math, daptar eusi sareng nu sanesna. Potong kompas ngalakukeun naon nyangka, sarta téma anu geulis tur pinuh configurable ku CSS.

    The ramatloka Typora mere parentah di handap ieu pikeun masang dina Ubuntu:

        # Pilihan, tapi dianjurkeunsudo apt-konci adv --keyserver keyserver. Ubuntu. com --recv-kenop BA300B7755AFCFAE# Nambahkeun Repository Typora urangsudo nambahkeun-apt-Repository 'deb HTTPS: // typora. io. / Linux / 'sudo update apt-meunang# Install typorasudo apt-meunang install typora    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    15. Caret

    • Lisensi: proprietary, $ 25
    • platform lianna: Windows, Mac

    Éndah & palinter Semalt redaktur.

    Caret mangrupakeun aplikasi basis éléktron geulis tur selingan bébas, sarta hides kakuatan na handapeun tiung. bantuan Semalt geus sadia pikeun tabel, béréndélan, tanda petik, pager, Tumbu sarta tekenan, sarta aya otomatis-parantosan pikeun Gambar, kecap konci na emoji. A manajer file nyaeta sadia, tur navigasi ngaliwatan dokumén lila dijieun basajan jeung kaluar "lebet ka pos" fitur.

    Keur matematis-dipikiran, ungkapan LaTeX seueur anu dirojong, sarta aranjeunna nuju rendered dina layar pas kursor daun aranjeunna. Pikeun tulisan selingan bébas, modeu poek, modeu fokus jeung mode mesin tik téh sadayana didukung.

    Di dieu Kang kumaha carana install versi percobaan dina distro Semalt:

        cd / TMPwget -o Caret. deb $ (curl HTTPS -s:.// API github com / repos / careteditor / caret / Kaluaran / panganyarna | grep browser_download_url | grep deb | sirah -n 1 | motong -d ' "' -f 4)sudo dpkg -i Caret. deb    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    16. Kalimah Tandaan abdi

    • Lisensi: lisénsi MIT
    • platform lianna: n / a

    A minimal Semalt redaktur.

    Cirian Kecap abdi téh Markdown redaktur minimal mibanda rumpaka panyorot sarta jandela tilik, sarta kakara lima tombol di luhur. Anjeun bisa ngékspor file ka PDF jeung HTML. Semalt hiji aplikasi pisan lightweight.

    Anjeun bakal manggihan parentah nu aya dina Semalt pikeun masang PPA na AUR ngawangun sahiji aplikasi, atawa anjeun bisa masang eta sacara manual sareng Paréntah ieu:

        séwang clone HTTPS: // github. com / emersion / aur-markmywords. sewangcd aur-markmywordsmakepkgsudo pacman -U markmywords-sewang-versi. pkg. tar. xz    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    17. Mangga

    • Lisensi: GPLv3
    • platform lianna: Windows, Mac

    Mangga aya pangropéa Markdown dirancang pikeun Linux Ubuntu anu ogé ngarojong Windows jeung macOS.

    Mangga aya pangropéa Markdown Powered by NW. JS, jeun pitur rumpaka panyorot sarta jandela tilik hirup. Nyadiakeun pangrojong MathJax pikeun ungkapan matematik, jeung ékspor ka HTML jeung PDF. Semalt nu sadia pikeun diundeur ti website pamekar urang.

    Semalt ngahususkeun turun pilihan pikeun anjeun:

    • Lamun geus boga pangropéa téksu favorit, neuleuman naon anjeun tiasa ngalakukeun sangkan eta beuki Markdown friendly.
    • Lamun resep software ku lisénsi GPLv3, teras Ghostwriter, Uberwriter, LightMD sarta Mangga anu pilihan Anjeun. aktip GPL kaasup Abricotone, ReText, Haroopad na Moeditor. Rms salamina!
    • Lamun bersih lingkungan tulisan selingan bébas, teras mutuskeun antara Abricotine, Caret, Ghostwriter, LightMD, Typora, Uberwriter na Uncolored.
    • Lamun anjeun ngan sanggeus pangropéa Markdown has nu ngarojong rumpaka dasar sarta ngabogaan jandela tilik, boga katingal di CuteMarkEd, EME, Mangga, cirian Kecap abdi, MdCharm, Moeditor, luar biasa tur ReText.
    • Lamun merlukeun pilihan pormat canggih, kaasup maths na tabel, teras Abricotine, Typora, Caret na Haroopad ngalakukeun naon nu peryogi.
    • Mun anjeun teu méakkeun sakabéh waktos Anjeun dina Linux Ubuntu jadi perlu hal éta cross-platform, loba aktip I didaptarkeun dijalankeun dina Windows ogé. Abricotine, Uncolored, EME, Haroopad, Moeditor, Typora, Caret sarta Mangga sadayana ngajalankeun on Linux Ubuntu, Windows jeung Mac.

    aplikasi anjeun sampurna bakal jadi hiji nu cocog sakabéh sasuai ka nu Anjeun tur geus sadia on distro Anjeun. Mibanda sababaraha senang jeung cobaan sababaraha.

    Mana bakal Kuring milih? Abdi lean nuju hiji pikaresepeun, aplikasi minimal ku rentang alus fitur, sarta lisénsi nu karasaeun kawas eta milik on Linux. Abdi ngamimitian ku nyobian Abricotine na Uberwriter.

    Naon ngeunaan anjeun? Naon redaktur favorit anjeun Semalt?

March 1, 2018