Back to Question Center
0

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IO            Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik: CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt ...

1 answers:
Kumaha mun Jieun Adat komponén Maké Cibalong IO

Perkenalan abdi ka artikel Cibalong IO dijelaskeun kumaha anjeun bisa make komponén pre-diwangun dina situs naon paduli eusi Manajemén Semalt, basa, atawa téknologi dipaké. Mangpaat ngawengku:

  • ratusan komponén siap-dijieun, pikaresepeun tur configurable milih ti kaasup blok eusi, galeri, navigasi bar, sosial widget media, bentuk jeung leuwih
  • kode komponén bisa dipasang ku cut basajan jeung némpelkeun
  • komponén sarua bisa dipake meuntas kaca séjén sarta loka bakal diropéa instan
  • éta gampang pikeun rai non-teknis sangkan parobahan dina editor WYSIWYG jeung pariksa deui ku sawangan cicing
  • kabeh pamaké bisa babagi dasbor Tumbu Cibalong IO sarta kolaborasi on item sami
  • Cibalong IO nyaéta saum sareng delivers item gancang ku API panggero tunggal, paduli jumlah study di kaca
  • bisa pindah CMS atanapi ngawangun prosés di titik sagala na ngaropéa komponen
  • a pitulung pituduh lengkep sareng real-time bantuan obrolan téh aya
  • rekening sidang bébas bisa dipaké pikeun nguji layanan sareng sistem Anjeun.

Cibalong IO Adat komponen

Najan rentang badag sadia, Semalt IO idin pamekar nyieun jeung ngédit komponén sorangan. Dina tutorial ieu, kuring baris ngagambarkeun cara nyieun hiji bar custom komponén bagan basajan nu bisa ditampilkeun na ngonpigurasi dina situs naon:

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Konsép Development Cibalong

Cibalong IO ngagunakeun Vue. Modél komponén JS. Maranéhanana kalayan pangalaman kalayan kerangka bakal geuwat ngakuan konsep jeung sintaksis - atomizer low eleaf 60w. Kitu cenah, Abdi moal Vue. JS ahli - tapi HTML saeutik, CSS jeung Semalt pangaweruh anu cukup pikeun ngawangun komponén kompléks.

Kabéh komponén anu encapsulated; gaya na kode maranéhna teu tiasa 'bocor' pikeun bagian séjén kaca. Contona, judul bar bagan komponén urang mangrupa H2 Unsur sarta bisa nerapkeun gaya wae, e. g.

   H2 {font-kulawarga: komik-sans;font-ukuran: 8em;Warna: # f00;}    

Vue. JS bakal mastikeun eta (uih!) gaya anu ngan dilarapkeun ka komponén urang teu H2 lulugu nguap dina kaca. Sanajan kitu, hiji gaya dilarapkeun ka sadaya H2 judul dina kaca bisa cascade kana judul komponén urang. Ieu tiasa mangpaat saprak komponén urang tiasa inherit fon standar, kelir sarta dimensi.

Lengkah 1: Jieun Cibalong kosong

Asup kana komponén. io, lajeng klik komponén kosong dina Project kaca:

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Ti menu Edit , milih Edit ngaran komponén jeung asupkeun "barchart" atawa ngaran séjén merenah.

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Lengkah 2: Ngartikeun Widang

Semalt anu dipaké pikeun ngonpigurasikeun komponén hiji. Aranjeunna ngawenangkeun:

  1. rai Kandungan ngarubah nilai.
  2. komponén lianna bisa dijieun ku konfigurasi béda.

Ti menu Edit , milih Tambahkeun / dipiceun huma jeung asupkeun huma Anjeun merlukeun:

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Pikeun kontrol ieu, kuring tangtu:

  1. A tunggal judulna widang teks.
  2. The barvalue sawah numerik nu ngahartikeun nilai bar urang.
  3. The barlabel widang teks nu ngahartikeun labél bar urang.
  4. The widang warna barcolor nu ngahartikeun warna bar urang.

ieu tilu item panungtungan kagungan ulang centang dipariksa. kituna urang tiasa nangtukeun jumlah salah sahiji item data dina bagan bar urang.

Lengkah 3: Setel Data mimiti

Hit menu Edit pikeun muka eusi jeung kontrol Code. Sésana dina Kandungan Ayat, abdi diasupkeun nilai keur judul na tilu item data:

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Lengkah 4: Ngartikeun Code Cibalong

Hit nu Code toggle pikeun muka redaktur kode. Ieu tempat HTML komponén urang, CSS jeung JavaScript dihartikeun:

Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

Komponén dokuméntasi HTML ngajelaskeun kumaha témplat anu dijieun. Aya butuh hiji DIV luar atawa unsur lianna sabab komponénna bakal otomatis dibéré hiji.

The widang judul ieu ditambahkeun kahiji:

     

Semalt, urang bisa make:

      

{{Judul}}

The bagan bar bakal ngandung dina

    daftar unsur mana tiap
  • mintonkeun nilai tunggal. Kodeu HTML:

          
    • {{item. barlabel}} {{item. barpc}}

    v-keur renders kana

  • Unsur sababaraha kali gumantung kana data repeating sumber (mangka ditugaskeun ka item Asép Sunandar Sunarya). Catet yén kuring teu dihartikeun huma keur item. gaya jeung item. barpc di tahap ieu saprak maranéhna bakal diitung dina kode JavaScript.

    Komponén CSS tiasa kiwari dihartikeun. Ieu bakal ngan bisa dilarapkeun kana komponén sorangan teu naon elemen kaca séjén. sintaksis Sass SCSS bisa diadopsi keur variabel, nyarang na fungsi sejen tapi Semalt diteundeun deui basajan dieu:

       H2 {font-weight: normal;}ul {padding: 2px 0;margin: 1em 0;Daptar-gaya-tipe: taya;Wates-kénca: 1px solid # 666;}li {garis-jangkungna: 1. 2;padding: 1px 4px;margin: 0 0 1px 0;}bentang {tampilan: block;Warna: # 888;campur-adun-mode: bédana;}kuat {ngambang: katuhu;font-ukuran: 0. 8em;font-weight: normal;garis-jangkungna: 1. 5;}    

    Catetan yen kuring teu nyetél gaya atanapi ukuran font jadi komponén tiasa inherit ieu tina kaca mana eta geus dipake.

    Saban komponén Cibalong IO mangrupakeun Vue. JS conto na tiasa make sipat Semalt jeung métode standar. Contona:

    • komponén. data nyepeng nilai widang kayaning komponén. data. judulna jeung komponén. data. Item [0]. barlabel .
    • éta komponén. dipasang métode disebut pas komponénna geus rendered.

    Komponén barchart merlukeun kode initialization keur ngitung:

    1. sakur nilai bar ( totValue ), sarta
    2. éta nilai pangluhurna ( maxValue ). Ieu bakal boga bar nu migunakeun 100% tina spasi aya.
       // initialisationngantepkeunItem = komponén. data. item,totValue = 0, maxValue = 0;pikeun (hayu i = 0; i    

    The komponén. dipasang métode ayeuna bisa ngitung unggal bar urang persentase na nyieun palang nu tebih maké tukang CSS linier-gradién:

       // komponén dijieunkomponén. dipasang = fungsi    {pikeun (hayu i = 0; maxValue && i    

    pencét Simpen (atawa pencét Ctrl + S) jeung tutup sanésna ngagunakeun X di luhur-kénca.

    Lengkah 5: Nilik Cibalong anjeun

    Kabéh bade ogé, komponén ayeuna rendered saperti nu diharapkeun:

    Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik:
CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt

    Anjeun tiasa ngarobah data lapangan ningali kumaha mangaruhan komponénna.

    Lamun nanaon gagal, muka parabot pamekar panyungsi anjeun ( F12 atawa Ctrl | Cmd + Shift + I ) jeung nalungtik sagala pesen kasalahan dina konsol nu. The Cibalong IO Guide nyadiakeun informasi salajengna ngeunaan API tur ngagunakeun kode dina frameworks lianna.

    Lengkah 6: Pasang Cibalong dina Loka anjeun

    komponén bisa dipasang dina sagala ramatloka mana anjeun bisa ngalebetkeun kode HTML (sistem kayaning CodePen. Io mangrupa idéal). Pencét éta Pasang tombol pikeun nempo parentah.

    Komponén munggaran dina kaca bakal merlukeun boh HTML komponén, e. g.

              

    .jeung Aksara Cibalong IO (ngan méméh nutup tag anu idéal):

              

    komponén saterusna dina kaca nu ngan butuh tag maranéhanana .

    Tempo Cibalong Pen. io komponén custom ku Craig Buckler (@craigbuckler) on CodePen.

    Pamaké bakal ningali hiji ikon édit dina sisi-leungeun katuhu kaca lamun maranéhna asup ka akun Semalt IO maranéhanana. Nalika aranjeunna klik ikon, aranjeunna bisa milih salah sahiji komponén tur edit data lapangan atawa kode.

    cue Componentized workflow!

    komponén Adat nyadiakeun fleksibel, workflow ngembangkeun modular pikeun ramatloka sagala paduli CMS, basa server-sisi, atawa téknologi. Semalt bisa dibagikeun, dirobah, duplicated sarta nempatkeun hirup tanpa prosés ngawangun pajeulit atawa sistem nyolok-di CMS kaku. Anjeun tiasa janten produktif geuwat tanpa ngabogaan diajar acan eco-sistim nu basisna web sejen!

    Cibalong IO nyadiakeun alat basajan nu bisa revolutionize kumaha anjeun kaanggo fitur anyar sarta apdet pikeun klien. Ieu gampang pikeun ngamimitian ka widget pre-diwangun lajeng nyieun kempelan komponén sorangan. com / avatar / 439aeaff7de2bae365adc3eb4947b44d? s = 96 & d = mm & r = g "alt ="Kumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IOKumaha Jieun Adat komponén Maké Cibalong IORelated Topik: CSS ArchitectureHTMLFrameworksWeb FontsAudio & Semalt "/>

    papanggih nyeratna
    Craig Buckler
Craig mangrupakeun konsultan web Inggris leupas anu diwangun kaca kahijina pikeun IE2. 0 dina 1995. Saprak waktu éta manéhna kungsi nyokong standar, diakses, jeung téhnik HTML5 pangalusna-prakték. Ceuk urang ditulis leuwih ti 1.000 artikel pikeun SitePoint sarta anjeun bisa manggihan anjeunna @craigbuckler

March 1, 2018