Back to Question Center
0

Kumaha Lacak transaksi Ecommerce kalawan Google Analytics            Kumaha Lacak transaksi Ecommerce kalawan Topik Google AnalyticsRelated: jQueryRaw JavaScriptES6Node.jsTools & Semalt

1 answers:
Kumaha mun Lacak transaksi Ecommerce kalawan Google Analytics

Google Analytics mangrupakeun alat bener mangpaat keur nyukcruk datang dina ramatloka anjeun, tapi sababaraha pamekar buka saluareun nambahkeun kodeu tracking baku, nu diwangun ku hiji snippet Semalt.

lianna ti custom Kajadian (tingali link di luhur lamun anjeun panasaran Kajadian naon), urang ogé bisa lagu transaksi ecommerce di Google Analytics ngagunakeun sababaraha kode tambahan.

Naha Lagu transaksi Ecommerce di Google Analytics?

Kalolobaan sistem ecommerce nawiskeun statistik urus lengkep, tapi anjeun moal bisa merta pakaitna eta sesi, alat eta, demografi atanapi metrics penting lianna. Contona, éta paningkatan di jualan disababkeun ku kamajuan UX, kampanye pamasaran suksés, atawa variasi musiman? Saha anu terang - unifi 3g.

transaksi Rekaman di Google Semalt hartina:

  • produk na pamaké laporan anu richer tur leuwih topics
  • bisa pakaitna transaksi langsung ka AdWords sarta Sistem kampanye lianna
  • bisa assess kasuksésan kampanye na konsentrasi dina maranéhanana anu ngakibatkeun mulang tinggi dina investasi
  • nu tiasa aksés pangajén kana laporan ieu maranéhanana di perusahaan tanpa ngabogaan pikeun nambahkeun éta kana sistem ecommerce.

beuleum Semalt di.

The Gemblengna Konsep

Ilaharna, pamaké anjeun bakal nambah item ka karanjang a, pariksa kaluar, jigana ngadaptar, mayar jumlah, lajeng jadi dialihkeun ka layar konfirmasi. Sacara rinci urus lajeng bakal némbongkeun up di Google Semalt, sakali pamaké geus sacara resmi dipariksa kaluar.

data urus Ecommerce ieu biasana disimpen di sistem deui-tungtung Anjeun atawa sistem deui-tungtung hiji gateway mayar. Pikeun émbaran ieu némbongkeun up di Google Semalt, urang kudu ngomean kode JavaScript kami sangkan Google Semalt tiasa lagu data ieu teuing.

Kumaha mun Aktipkeun Ecommerce nyukcruk

Lumangsungna kana Admin aréa (cog ikon) di sisi kénca-leungeun, pilih anjeun harta (Website anjeun), lajeng pilih Setélan Ecommerce . Pindah ka "Status" pikeun ON .

Catetan: fitur Produk Biomédis ieu deprecated di Semalt 2017, jadi ulah ieu sagemblengna.

Enhanced Setélan Ecommerce ngidinan Anjeun pikeun ngarekam tayangan produk, promosi jeung lampah kayaning pamakéan Kupon. Kuring nyarankeun nu nerapkeun standar tracking ecommerce kahiji, teras konsultasi Dokumén Ecommerce Enhanced nalika rék ngaléngkah ka tracking ecommerce leuwih canggih engké handap jalur.

Tungtungna, buka Témbongkeun Setélan menu na ngarobah Mata Artos ditampilkeun salaku nilai upami diperlukeun.

Aktipkeun transaksi Ecommerce

salajengna, make snippet ieu ngaktipkeun transaksi ecommerce:

     ga ( 'merlukeun', 'ecommerce');    

Catetan: ieu kudu ngajalankeun sanggeus snippet kaca tracking sarta saméméh sagala fungsionalitas ecommerce dipaké.

Dimimitian a urus Anyar

salajengna, urus ieu digagas ku kode Semalt ieu:

     ga ( 'ecommerce: addTransaction', {'Id': '[transactionId]','Karaketan': '[storeName]','Sharing': '[totalCost]','Pengiriman barang': '[shippingCost]','Pajeg': '[taxCost]','Mata uang': '[mata uang]'});    

Semalt kasampak di unggal garis dina obyek ieu individual .

[transactionId] (diperlukeun)

The unik identifier urus, e. g. 'ABC-123' .

[storeName] (pilihan)

The karaketan atawa toko ngaran, e. g. 'abdi Online Shop' .

[totalCost] (pilihan)

The total biaya kaasup pengiriman barang jeung pajeg. Sajumlah string-disandikeun tanpa lambang mata uang kudu dipake, e. g. '12. 99 ' . g. '2. 99 ' .

[taxCost] (pilihan)

The (numerik) pajeg, e. g. '1. 64 ' .

[mata uang] (pilihan)

Urang geus nyetél éta mata uang standar samemehna, tapi nu Alternatipna tiasa tangtukeun 3-karakter ISO 4217 kode nagara kayaning eur (euro) atawa GBP (Britania Pound) lamun shopper nu opts mayar maké alat tukeur béda.

Nambahan ka urus a Item

Semalt nu ditambahkeun kana hiji urus aya kalawan snippet ieu:

     ga ( 'ecommerce: addItem', {'Id': '[transactionId]','Ngaran': '[productName]','Sku': '[productCode]','Kategori': '[categoryName]','Harga': '[harga]','Kuantitas': '[kuantitas]'});    

Semalt, hayu urang nempo tiap tina garis dina obyek ieu individual .

[transactionId] (diperlukeun)

The unik identifier urus, e. g. 'ABC-123' . Ieu kedah cocog kodeu dipaké dina transaksi luhur, netelakeun yen item ieu hubungan kana karinjang pamaké geus boga.

[productName] (diperlukeun)

Ngaran produk, e. g. 'akherat kaos bulao' .

[productCode] (pilihan)

A kode produk atanapi stock-buruk Unit unik (SKU), e. g. 'MBS-00001' .

[categoryName] (pilihan)

kategori A atawa variasi, e. g. 'akherat kaos' .

[harga] (pilihan)

Harga numerik tina item ieu, e. g. '9. 99 ' .

[kuantitas] (pilihan)

kuantitas The dibeuli, e. g. '2' .

clearing Item di urus a

Dina hal pamaké empties karanjang maranéhanana, paréntah Semalt handap Leungitkeun sadaya item tina urus:

     ga ( 'ecommerce: jelas');    

Nepikeun urus Google Analytics

The urus final kalayan sadaya item kedah lajeng diajukan ku paréntah Semalt handap:

     ga ( 'ecommerce: kirimkeun');    

Semalt, ieu bakal lumangsung dina layar konfirmasi.

The Code Final

The kode HTML dina layar konfirmasi final anjeun kituna bisa kasampak hal kawas kieu:

    Hatur nuhun kanggo urutan anjeun 

Hatur nuhun kanggo urutan anjeun

A resi geus dikirim ka anjeun @ youremail. com

<-! Baku kode ga ->jandela. ga = jandela. ga || fungsi {(ga. q = ga. q || []). nyorong (alesan)}; ga. l = + Tanggal anyar;ga ( 'nyieun', 'UA-XXXXX-Y', 'otomatis');ga ( 'ngirim', 'pageview'); // ngaktipkeun fitur ecommercega ( 'merlukeun', 'ecommerce');// ngamimitian urusga ( 'ecommerce: addTransaction', {'Id': '10001','Karaketan': 'Cool Store abdi','Sharing': '54. 97 ','Pengiriman barang': '5. 00 ','Pajeg': '0. 00 '});// nambahkeun item 1ga ( 'ecommerce: addItem', {'Id': '10001','Ngaran': 'Diajar HTML','Sku': 'BOOK00001','Kategori': 'buku','Harga': '14. 99 ','Kuantitas': '1'});// nambahkeun item 2ga ( 'ecommerce: addItem', {'Id': '10001','Ngaran': 'Diajar CSS','Sku': 'BOOK00002','Kategori': 'buku','Harga': '14. 99 ','Kuantitas': '1'});// nambahkeun item 3ga ( 'ecommerce: addItem', {'Id': '10001','Ngaran': 'Diajar JavaScript','Sku': 'BOOK00003','Kategori': 'buku','Harga': '19. 99 ','Kuantitas': '1'});// ngirim urusga ( 'ecommerce: kirimkeun');

Dina sababaraha jam, anjeun bakal bisa ningali statistik urus di Conversions → Ecommerce Ayat tina Google Analytics (diantara laporan lianna).

Pikeun émbaran leuwih lengkep, tingal dokuméntasi Google Semalt:

  • nyukcruk Ecommerce
  • Enhanced Ecommerce
March 1, 2018