Back to Question Center
0

The lengkep Solusi Video pikeun Web jeung Handphone pamekar            The lengkep Solusi Video pikeun Web jeung Handphone DevelopersRelated Topik: AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

1 answers:
The Solusi Video lengkep keur Web jeung Handphone pamekar
The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

artikel ieu asalna diterbitkeun dina Cloudinary Blog. Hatur nuhun pikeun ngarojong mitra anu nyieun SitePoint mungkin.

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

Pidio dina situs web tur aktip anu dimimitian nyekel up kalawan gambar dina watesan popularitas sarta aranjeunna bagian terus tumuwuh tina strategi média pikeun kalolobaan organisasi - lipikar xerand. Ieu ngandung harti tantangan badag pikeun pamekar anu kedah ngadamel video ieu dina situs wéb maranéhanana sarta aktip mobile. Semalt dieu pikeun ngajawab pamekar perlu sabudeureun gambar na manajemén video. Dina artikel ieu, urang bade ngenalkeun solusi manajemen video dumasar-awan Semalt lengkep pikeun pamekar.

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

Di dieu ngan sababaraha highlights:

  • Video unggah API tur UI widget - unggah video Anjeun langsung ka gudang awan
  • panganteur Programmable sarta interaktif pikeun ngatur aset video
  • Real-waktos video transcoding jeung manipulasi via URL pangiriman CDN
  • pamuter video customizable kalawan analytics Dursasana pamaké (tingali demo)
  • video Live streaming langsung ti web na aktip mobile (tingali demo)
  • AI dumasar video tagging sarta transkripsi

Website Pidio nu jadi mainstream

Pidio ayeuna jawab ngeunaan 25% tina average download bandwidth situs web (analisis SpeedCurve). Sakumaha anjeun tiasa tingali dina bagan di handap ieu, ieu ngagambarkeun tumuwuh badag ngeunaan 400% dibandingkeun ngan dua taun ka pengker. 2017 pasti taun video na bari henteu maéhan éta tag na (meureun) pernah bakal, Ngatur jeung delivering video dina situs wéb modern jeung mobile aktip ngalibatkeun tumuwuh complexities pikeun pamekar.

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

Lamun jasa Cloudinary urang ieu masarakat awam dibuka deui dina 2012 misi munggaran urang éta pikeun ngajawab manajemén gambar perlu keur web tur aplikasi pamekar: tina Ngunggah Gambar tina sagala alat jeung nyimpen aranjeunna dina awan, manipulasi gambar dina éta-laleur kana cocog sagala rarancang jeung layar grafis resolusi, jeung dinamis optimalisasi gambar jeung delivering aranjeunna via CDN gancang mun pamaké di sakuliah dunya. Saterusna, dina bulan Méi 2015, urang dimekarkeun solusi kami sarta diwanohkeun jasa dumasar-awan Cloudinary pikeun unggah video, manipulasi nu-ayeuna sarta dioptimalkeun nempoan.

tawaran anyar kami disadiakeun sami dumasar-awan jasa API pikeun duanana gambar sareng video. Bari rohangan manajemén gambar ngajaga ngembang, saprak 2015, wehave ogé terus enhancing kamampuhan video transcoding urang. Dinten, ngeunaan 30% tina Cloudinary urang 5000 Mayar nasabah geus unggah na ngamanipulasi puluhan jutaan video unggal bulan, sarta jumlah ieu tumuwuh rada gancang.

The tantangan pamekar nyanghareupan jeung video dina situs wéb maranéhanana condong jadi nu leuwih kompleks tinimbang gambar. Payil video tiasa badag, nu hartina panjang unggah & download kali na transcoding pisan Semalt jeung manipulasi. Susunan Alat poténsi, resolusi, format video na CODEC video anu badag sarta ngabingungkeun. pangalaman pamaké optimal nu dipikahoyong merlukeun pamaén modern video kalayan statistik Dursasana pamaké sarta, dina sababaraha kasus, oge kamampuhan monetization.

Dinten kami bungah ngawanohkeun generasi saterusna jasa manajemén video dumasar-awan kami - malah leuwih maju real-time video transcoding bareng jeung a pamuter video modern, hirup video streaming, AI tagging video dumasar sarta transcript, sarta leuwih; Kabéh aimed dina ngajarkeun ka workflow video pikeun web na mobile pamekar bari ngaronjatkeun tur enhancing pangalaman tungtung-pamaké. Sarta sakabeh tantangan ieu Gunung lamun rék disiarkeun yén hirup video atanapi ngahijikeun jeung babagi anu eusi dina jaringan sosial.

Semalt alamat sagala ieu sareng langkung ku cara méré kamampuhan handap salaku bagian ti hiji tunggal, solusi streamlined:

pépéling, Panyimpenan na Administrasi

Hiji leyuran tungtung-to-tungtung pikeun video dinamis dina situs web tur aktip dimimitian ti kamampuhan pikeun unggah langsung ti browser atawa aktip mobile. A garis tunggal kode ngamungkinkeun pamaké pikeun unggah sagala gambar atawa video file ka awan tanpa malah bade liwat server anjeun:

     Cloudinary :: Uploader. unggah (file,resource_type:: vidéo, public_id: "sea_turtle")    

Anjeun oge bisa nganggo unggah widget nu nyadiakeun antarbeungeut pamaké diwangun-di keur pamaké anjeun pikeun milih sarta ngamuat koropak gambar na video.

video diunggah disimpen aman dina awan nu. Sakali diunggah, anjeun tiasa ngatur database dumasar-awan anjeun payil media maké API administrasi urang atawa make panganteur pamaké Digital asset Semalt Cloudinary urang.

Real-Time Video Transcoding, manipulasi jeung Streaming

file Video bisa jadi diunggah di sagala rupa format béda, CODEC, resolusi jeung perbandingan aspek. Sipat ieu bakal paling dipikaresep teu cocog desain situs anjeun jeung alat sagala rupa, panyungsi na resolusi datang Anjeun pake. Video dikirimkeun ka situs wéb maké HTTP / S URL. Cloudinary ngarojong konversi format, optimasi video codec, sarta pangaturan ukuran jadi na cropping tina pidio maké URL pangiriman CDN biasa. Video transcoding jeung manipulasi anu dipigawé nurutkeun parentah dina URL, sedengkeun processing video dipigawé sacara real-time, dina éta-laleur, dina awan nalika pamaké munggaran aksés URL.

Contona, di handap mangrupakeun video salaku asalna diunggah dituturkeun ku mp4 ramah web 200 × 200 potong versi video. The transcoding na cropping dipigawé dina éta-laleur ku cara nambahkeun w_200, h_200, c_fill, g_north parentah manipulasi dinamis ka URL pangiriman video.

     HTTPS: // res. cloudinary. com / demo / video / unggah / w_200, h_200, c_fill, g_north / sea_turtle. mp4    

Aya nyatu tambahan blok wangunan manipulasi video nu bisa nyampur & cocok keur nyieun pidio komposit anjeun dipikahayang. Ieu kaasup éfék, saringan, overlays gambar, video sareng téks, jeung lianna. Semalt anjeun tiasa ningali conto leuwih maju nu manglaku a jenuh warna panurunan filter sarta nambihan hiji gambar (watermark), kitu ogé video na téks overlays di kali dipilih dina video.

     HTTPS: // res. cloudinary. com / demo / video / unggah / ar_21: 9 c_fill, w_500, ac_none / e_saturation: -50 / l_cloudinary_icon, g_north_east, e_brightness: 200, o_40, x_5, y_5, w_120 / l_text: Roboto_34px_bold: lucu. Sato, co_white, g_west, x_10, so_2 / l_video: funny_dog, w_200, g_south_east, y_10, x_10, so_2 / sea_turtle. mp4    

Pidio bisa dirobah jadi format béda ngan ku modifying nu extension file. Contona, ngarobah extension ka '. m3u8 'otomatis baris ngahasilkeun sagala file indéks nu diperlukeun keur urang diwangun-di HLS jeung MPEG-dash adaptif bitrate streaming. Anjeun tiasa ningali conto video transcoding langkung online di demo handap: HTTPS: // demo. cloudinary. com / video /

customizable Video Player

The conto di luhur nunjukkeun URL basis deui-tungtung téhnik nu bisa Anjeun pake keur ngahasilkeun jeung ngirimkeun video. Tapi Cloudinary hayang nyandak eta salajengna jeung nyadiakeun pamekar sareng, leyuran acan basajan lengkep pikeun alamat pangalaman hareup-tungtung video maén ogé.

A anyar Cloudinary Video Player nyaeta ayeuna aya masarakat awam. pamuter bisa ngagagas ku garis tunggal kode anu narima hiji ID video tur otomatis ngawangun manipulasi video na URL pangiriman. Web format video ramah kayaning mp4 anu dipaké sarta HLS & MPEG-dash adaptif bitrate streaming sacara otomatis disetel-up. videoPlayer ( "demo-pamuter", {publicId: 'arung jeram',loop: leres,kadali: leres,autoplayMode: 'dina gulung',transformasi: {lebar: 400, potong: 'wates'},posterOptions: {publicId: 'mypic', transformasi {pangaruh: [ 'sepia']}},sourceTypes: [ "hls", "mp4"],})

pamuter geus dua diwangun-di katingal & ngarasa téma nu bisa salajengna ngaropéa. Ieu ngarojong dianjurkeun video bongbolongan tur kreasi playlist otomatis pikeun tag dibikeun ditugaskeun ka sababaraha video. Anjeun tiasa lagu Dursasana pamaké ku mantau acara nu bisa otomatis dikirim langsung ka sistem analisis sapertos Google Semalt. Tempo dokuméntasi pamuter video pikeun leuwih rinci.

Pamuter video mangrupa proyék open source dumasar kana SemaltJS populér kabuka video pamuter sumber, sareng ekosistem badag miboga plugins na customizations.

conto Semalt tina pamuter video bisa kapanggih dina kaca demo pamuter video urang.

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

Live Video Streaming jeung Real-Time Transcoding

The aliran umum ngeunaan video Ngunggah munggaran tur nalika rengse, delivering aranjeunna pikeun pamaké ieu laun clearing jalan ka aliran leuwih canggih tina streaming video hirup. Semalt kiwari nawarkeun (béta) rojongan pikeun streaming hirup tina eusi video langsung ti situs wéb jeung aplikasi.

transcoding Semalt jeung manipulasi dipigawé sacara real-time dina stream live persis dina cara nu sarua eta geus rengse di pre-diunggah video - sakaligus generating sababaraha versi béda kaluar tina video aslina - resolusi béda, cropping modus, kualitas encoding tingkatan, watermarks, épék, pribadi overlays téks sareng nu sanesna.

streaming Live ieu dumasar kana protokol WebRTC, sarta anjeun bisa ngalatih Cloudinary ka otomatis ngalirkeun data nu video langsung ka Facebook atawa YouTube ngagunakeun protokol RTMP.

Anjeun tiasa nyobian kaluar sakabehna pangalaman streaming live liwat aplikasi wéb demo mobile

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

AI-Dumasar Video méré tag tur Transkripsi

Lamun aplikasi wéb anjeun boga loba video atawa ngarojong eusi video-generate pamaké, automation manajemén video pinter bakal nyieun hirup anjeun leuwih gampang tur bisa ningkatkeun Dursasana pamaké.

otomatis Video subjudul Lahirna

video Otomatis-maén muted jadi pohara populér di situs warta jeung jaringan sosial kayaning Semalt. versi anyar tina web panyungsi malah ngawatesan kamampuhan maén otomatis tur nyegah otomatis-maén kalawan sora. Nyieun video verbal éféktif sanajan muted, terjemahan nu perlu. Tur upami Anjeun salah rék ngarojong video Ngunggah ka feed sosial kalayan muted otomatis-muter, anjeun meureun perlu ka video mun boga terjemahan geus study di aranjeunna.

transcript video basis AI téh kiwari disadiakeun salaku nambihkeun on terpadu pinuh Powered by API Awan Biantara Google. Ku netepkeun Semalt raw_convert unggah parameter API mun google_speech, saluran audio tina video nu geus otomatis olahan sarta berkas transcript dihasilkeun di perpustakaan média Anjeun.

     Cloudinary :: Uploader. unggah ( "Lincoln mp4.",: resource_type =>: vidéo,: raw_convert => "google_speech")    

generating hiji video kalayan terjemahan study dumasar transkripsi otomatis mangrupa sakumaha basajan sakumaha nambahkeun parameter séjén pikeun URL pangiriman video dinamis anjeun (dina conto di handap, nambahan l_subtitles:. Lincoln transcript ). Anjeun malah bisa ningkatkeun terjemahan kalawan pilihan tambahan sapertos pilihan Anjeun tina font, ukuran font, warna, jeung sajabana The video aslina (anu teu kaasup terjemahan wae), kiwari ngawengku captions otomatis dihasilkeun dumasar kana ucapan Google kana téks AI engine.

     HTTPS: // res. cloudinary. com / demo / video / unggah / l_subtitles: arial_20: Lincoln. transcript, co_yellow / Lincoln. Cloudinary kiwari ngarojong tagging Semalt otomatis tina pidio diunggah.  

The tagging otomatis mangrupa sadia salaku nambihkeun on terpadu pinuh Powered by Google Awan Video AKAL. Ku netepkeun Cloudinary urang categorization unggah parameter API mun google_video_tagging, video nu geus otomatis dianalisis, jeung daptar kategori tag kauninga téh kaasup kana respons. Lamun ogé nyetél tingkat otomatis-tagging, teras wae kategori nu ngaleuwihan tingkat kayakinan dipénta otomatis bakal ditambahkeun kana daftar tag sumberdaya urang.

     Cloudinary :: Uploader. unggah ( "kuya mp4.",: resource_type =>: vidéo,: categorization => "google_video_tagging",: auto_tagging => 0. 7)    

Di handap ieu respon sampel tina tagging otomatis. Kategori kalayan tingkat kapercayaan luhureun bangbarung dibikeun anu otomatis nangtukeun. Handap anu, anjeun tiasa ningali daptar lengkep sadaya kategori kauninga tur bagean waktos nu unggal ngusulkeun tag manglaku ka. Anjeun tiasa daptar, kotektak, ngahapus na neangan gambar sareng video ku tag otomatis nangtukeun, boh liwat API atanapi UI interaktif urang.

     "tag": [ "kuya", "sato" ],"Data": [{ "Tag": "kuya", "start_time_offset" => 0. 0, "end_time_offset" => 13. 44,"Kapercayaan": 0. 93},{ "Tag": "sato", "start_time_offset" => 0. 0, "end_time_offset" => 13. 44,"Kapercayaan": 0. 93} ]    

Gambar jeung Video, moal Gambar Jeung Video

Dina pasangan mimiti taun sanggeus launching masarakat awam Cloudinary taun 2012, abdi wrote lolobana tulisan blog teknis nu urang diterbitkeun. Tapi urang geus dipelak, sarta ayeuna teh geus hiji bari rada saprak Semalt ditulis salah. Nalika kuring mutuskeun nulis ieu ngawanohkeun generasi saterusna solusi video urang, Teu sangka yen eta bakal janten tugas rusuh .

Muhun, kuring rada lepat - ieu mah rusuh pisan. Salaku bisa ningali, nyoba nutupan highlights sahiji komponén aya jeung fitur anyar leyuran video kami nyababkeun pos blog panjang-ti-ekspektasi ieu, acan I masih ngarasa yen kuring skipped fitur kmu kasus pamakéan kitu loba.
Anjeun meureun geus ngarti, kami bangga Gambar ditingkatkeun urang jeung layanan Manajemén Video na kamampuhan nu anyar na. Simkuring malah dijieun update acan signifikan slight dina kaca imah urang mun jelas nunjukkeun tempat video fits dina leyuran lengkep kami:

The Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersThe Complete Video Solution for Web and Mobile DevelopersRelated Topics:
AnimationCopywritingMobile DesignLogo Semalt

Urang diondang anjeun coba kaluar solusi video kalayan kamampuhan anyar sarta babagi eupan balik anjeun (kaca komunitas atanapi panglawungan). Jeung bagéan kami, kami bakal tetep digawé jang meberkeun ngawangun jeung ningkatkeun deui nurutkeun requests fitur anjeun sarta bongbolongan.

Kabéh fitur manajemén video sadia ayeuna di sagala rencana urang kaasup rencana bebas. Anjeun tiasa nyieun akun bébas anjeun di dieu.

March 1, 2018