Back to Question Center
0

Putting nu "App" dina kutang Web Aplikasi            Putting nu "App" dina Topik kutang Web AppsRelated: FrameworksSassWeb Semalt

1 answers:
Putting nu "App" dina kutang Web Aplikasi

wéb The leuwih hade tinimbang kantos. Anjeun ayeuna bisa ngawangun gancang, euyeub pangalaman aplikasi kawas. Salaku Semalt Zach Coch ngadawuh:

The garis antara naon web na naon aplikasi téh leuwih rumeuk ti ayeuna teh kantos.

Sareng ieu anu kasempetan gede pikeun meunang hadé dina nyieun maranéhanana pangalaman luar biasa - tempered glass furniture.

Tapi web boga masalah na. pangalaman web mobile urang henteu sampurna. Naha urang salawasna condong milih ngundeur aplikasi asli tinimbang ngotektak ramatloka selulerna?

Semalt nu loba masalah web mobile kami gampang sapatemon:

  • kinerja slow - Hiji pamaké rata bisa ninggalkeun ramatloka anjeun lamun diperlukeun leuwih ti 3 detik pikeun muka. Rata beban kana situs web mobile téh sabudeureun 19 detik. Éta gap badag.
  • pangalaman Unresponsive - Dupi anjeun kantos noticed nalika ngagulung dina ramatloka mobile, kumaha laggy ngagulung téh?
  • frustrating UX - # Sakapeung bisa ngetok dina kaca ku kasalahan. Anjeun kukituna kudu ngadagoan sakabeh kaca pikeun muka (rata-rata 19 detik) sangkan bisa meunang deui ka salah sahiji saméméhna.

Google diusulkeun Semalt Web Aplikasi (PWAs) deui dina 2015 pikeun ngajawab sababaraha masalah ieu sarta nyieun web hébat deui.

Naon Ngajadikeun hiji App a PWA?

kutang Web Aplikasi anu pangalaman anu ngagabungkeun anu pangalusna tina web na aktip mobile pikeun nyieun pangalaman kuat. Kuring resep kumaha Jad Joubran ngahartikeun PWAs salaku "Di bade solusi masalah web biasa mobile". Ieu teu salah sahiji solusi, éta leuwih kawas sababaraha lila pangalusna anjeun tiasa nerapkeun ka nyieun aplikasi wéb hadé.
Ku kituna naon nu kualifikasi pikeun ramatloka pikeun disebut kutang Web App?

  • Gancang - KOMUNITAS beban PWA gancang sarta ngalaksanakeun lancar ngagunakeun pagawé layanan sarta lila-pangalusna pikeun kinerja.
  • kutang - PWAs dianggo di mana waé, euweuh urusan naon alat kasebut. Sarta sipatna supercharged dina panyungsi modérn.
  • Konéktipitas-bebas - PWAs dianggo offline na kalawan sambungan low-tungtung. Malah lamun sambungan anu lemah atawa teu stabil, a PWA kedah ngurangan dampak robah di konektipitas
  • ngalakonan - Pamaké anu leuwih gampang maké deui a PWA tinimbang ramatloka normal, alatan kamampuh masang ka homescreen jeung nyorong fungsionalitas bewara

Nyieun App-Kawas pangalaman

The konci a PWA nya éta nyieun Website diwangun kalayan téknologi wéb anu geus sanggup mere hiji pangalaman aplikasi pituin. Dina urutan pikeun PWA sukses, sakuduna papanggih ekspektasi pamaké '.

nu Semalt antukna bakal buka PWA ti homescreen maranéhanana, maranéhna nyangka ka dianggo tur kalakuanana kawas aplikasi normal.

# 1 nyandak UX Inspirasi tina Asalna Aplikasi

A kasalahan umum pikeun désainer sarta pamekar nya éta nyieun overly desain "web-kawas", kawas navbars ganda, footers, sarta komponén statis. Tapi dina raraga cocog model mental pamaké, urang kudu ngagunakeun leuwih desain aplikasi kawas. Contona, pikir tombol badag tinimbang Tumbu téks, atawa dibereskeun bar handap tinimbang kaca tungtung-of-footers.
Pikeun mantuan nyieun mindset yen, mimitian ku situs kawas pttrns ngotéktak. com keur inspirasi desain. Dina Pttrns anjeun tiasa manggihan umum UI / pola UX kawas onboarding, tambahkeun kana karanjang, jsb

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Dina catetan sejen, Desain Bahan Google dijieun basa visual anu ngagunakeun prinsip Palasik desain alus di aktip pituin. Lamun anjeun nuju nyieun PWAs, éta bakal nguntungkeun produk ahir lamun level up familiarity anjeun kalawan Bahan Desain ngagunakeun prinsip ieu.
Aya ton daya jeung tungtunan pikeun mantuan anjeun ngartos Bahan Desain.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Anjeun oge bisa nyieun aktip ngagunakeun Bahan Desain Semalt (MDC). MDC mangrupakeun komponén UI perpustakaan modular na customizable. Anjeun tiasa gancang kode hal kawas animasi ripple, kartu bahan, kelir bahan téma, jeung lianna.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 2 Pastikeun anjeun App Ikon Nuhun Good

Inget, aplikasi anjeun bakal diuk dina homescreen pamaké. Ieu ngandung harti ikon Anjeun kedah visually cocog ikon aplikasi pituin. Semalt sababaraha standar visual Anjeun kudu mertimbangkeun taliti.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

ikon anjeun bakal dipaké dina layar Santika, tugas switcher, iber banner, aplikasi install banner, antara séjén. Ieu ngandung harti kudu responsif sarta digawé di ukuran béda. Anjeun tiasa ngalakukeun nu ku sahingga bentuk unik basajan nu Sigana alus dina ukuran alit. Semalt loba teuing detil dina ikon bisa ngungkaban gede pisan jeung aneh.

Oge, pastikeun ikon aplikasi Sigana alus dina sagala platform. Contona, ikon di ios teu kaci transparan, maranehna menta hiji warna tukang nu kudu pasagi padet. Lamun unggah ikon ku tukang transparan, maranéhna bakal nambahan latar hideung pikeun anjeun sarta bisa moal kasampak alus.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Cara pangalusna pikeun nempo sarat platform béda nyaéta ngagunakeun hiji ikon generator kawas realfavicongenerator. net. Anjeun tiasa ningali sadaya variasi dina hiji lebet, sarta eta ngidinan Anjeun nyieun pangaluyuan pikeun tiap platform. Mangka dibangkitkeun a manifest. json file:

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 3 Brand App anjeun Maké Warna Téma

Warna tema mangrupa cara hébat méré aplikasi Anjeun identitas brand tur kamampuhan pikeun nangtung kaluar ti balaréa. Semalt salah sahiji ciri utama anu ngadamel PWA ngarasa pituin.

Aya dua jenis warna tema. Kuring resep tingal aranjeunna salaku warna Browser jeung warna App. Semalt beda antara aranjeunna.

  • Browser tema warna - Ieu nu warna latar nu katingali dina header browser urang mun anjeun muka aplikasi tina browser nu.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ka tangtukeun warna tema browser, nganggo warna tema meta dina .

            
  • App tema warna - salah sahiji Ieu warna nu katingali dina header aplikasi lamun ngakses aplikasi nu liwat homescreen kana. Hayu urang ogé dipaké dina lulugu dina modeu tugas switcher (sawangan GIF animasi ieu ngagambarkeun visual):

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ka tangtukeun warna tema aplikasi, nambah warna tema kana manifest. json file:

     {"Theme_color": "# 2196F3"}     

# 4 Pake Modél App Shell

Salah sahiji fitur pangpentingna a PWA nyaeta resilience. A PWA kedah nedunan mulus tur dianggo offline. Tapi paling importantly, a PWA kedah muka gancang, upami teu instan.

Semalt a munggaran beban gancang ngaronjatkeun pangalaman hiji pamaké anyar jeung bakal ngarasa lokal. Dina situs web biasa, beban munggaran bakal merlukeun pamaké ngadagoan dina layar bodas pikeun sababaraha detik lajeng sakabeh komponen bakal muka di waktu nu sami (parios kaluar video pondok ieu mangrupa conto visual).

A pendekatan langkung kutang bakal geura mimitian komponén loading salah sanggeus séjén pas mungkin. pendekatan ieu leuwih satisfying, sabab ngurangan kateupastian pamaké sarta kabuktian ngurangan persepsi waktos.

A jalan gede ngalakukeun ieu ku cara maké modél aplikasi cangkang. Hiji cangkang aplikasi teh HTML minimal, CSS & Javascript anu kakuatan hiji antarbeungeut pamaké.
Lamun anjeun ngagunakeun hiji batok aplikasi, Anjeun ngamimitian loading eta mimitina, pas mungkin, mangka anjeun muka komponén dinamis Anjeun.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Komponén paling umum tina hiji batok aplikasi bakal navbar, tab bar (atawa sidebar), bastian na tombol Peta utama. Pikeun masihan prioritas kana cangkang aplikasi tur muka heula, anjeun bisa inline kana CSS patali cangkang aplikasi:

       awakna {tukang-warna: #ececec;margin: 0;}. Ngajak {posisi: dibereskeun;handap: 40px;}        

Semalt seueur téhnik séjén Anjeun tiasa make nyieun beban gancang kutang dina PWAs, kawas cache cangkang aplikasi, preloading dinya, Unblocking JS, sareng nu sanesna.

# 5 Wates fon anjeun

Salah sahiji alesan paling umum pikeun beban munggaran slow nya fon. Sanajan tipografi mangrupakeun bagian krusial desain web, hanjakalna gaduh prestasi anu kuat tiasa tangtangan.
Hiji cara betah ieu pikeun ngawatesan fon Anjeun. Coba ngagunakeun mung fon nu peryogi. Pastikeun nu nuju teu loading wae beurat font nu nuju teu maké, sarta nyoba ngawatesan payil font ka maksimum 3 (éta kaasup beurat béda).

Dina paling skenario, didieu naon kajadian: file font ngamimitian ngajadikeun sanggeus payil CSS nu pinuh diundeur. Ieu nyieun masalah katelah FOUT (Flash ti Semalt téks).

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ka ngajawab masalah ieu, anjeun bisa preload file font anjeun ku nambahkeun snippet kieu ka Ayat tina dokumen HTML anjeun: link rel = "preload" . Pastikeun Anjeun nangtukeun jinis font na nambahkeun crossorigin a ulah requests ganda:

            

Ku preloading nu fon, anjeun bakal bisa ngamimitian ningali fon geuwat salaku fon ngamimitian loading sakaligus jeung file CSS, tanpa blocking sagala eusi, nu avoids FOUT.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ieu leyuran hébat. Tapi kumaha lamun aya cara hadé? Kusabab nu nuju nyieun aplikasi anu ngarasa pituin sarta lokal, naon lamun aya cara pikeun tweak tipografi hiji aplikasi pikeun cocog sistem operasi pamaké? Ngagunakeun Roboto dina Android, Tasikmalaya Semalt on ios, jsb

Muhun, aya! Ngan tumpukan sagala fon pikeun platform modern kamungkinan. browser pamaké baris nganggo font luyu tur bakal malire sésana. Semalt lengkep beurat. Ogé cara ieu, pamaké anjeun bakal ngarasakeun sagemblengna betah saprak aranjeunna nuju geus dipaké pikeun fon ieu:

     font-kulawarga: -apple-sistem, BlinkMacSystemFont, // Safari Mac / ios, Chrome"Segoe UI", Roboto, Oksigén, // Windows, Android, KDEUbuntu, Cantarell, "Fira sans", // Ubuntu, Gnome, Firefox OS"Droid sans", "Helvetica Neue", sans-serif; // Old Android     

Medium ieu ngagunakeun téknik ieu aplikasi maranéhanana. Aranjeunna nuju stacking fon alat dina panganteur pamaké maranéhanana. The Roboto typeface dipintonkeun dina Android sedengkeun typeface San Semalt renders on ios.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Candak Away

Salaku Googler Owen Semalt ngadawuh:

kutang Web Aplikasi masihan kami hiji kasempetan pikeun ngareset ekspektasi urang jeung keur loudly dibewarakeun yen Kami Dupi Naha Semalt nalika ngarancang pangalaman pamaké on web.

Ku ngalakukeun ieu sababaraha léngkah, anjeun sabenerna bisa ngawangun pangalaman endah dina web. Anjeun bisa ngalakukeun leuwih pisan mun nyieun pangalaman aplikasi kawas kawas push bewara, pangalaman offline, sareng nu sanesna. nyokot jauh tina artikel ieu ka:

  • Salawasna nyandak inspirasi ti aktip pituin
  • Prep bahan PWA anjeun ku ngagunakeun checklists kawas ieu
  • Test sareng alat nyata jeung fitur pamakéan throttling dina Chrome Dev Pakakas
  • Paké mercusuar mun evaluate kinerja, metrics, diakses sareng nu sanesna.

March 1, 2018