Back to Question Center
0

Kumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Now.sh            Kumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Topik Now.shRelated: AjaxES6jQueryTools & Semalt

1 answers:
Kumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Ayeuna. sh

Salaku titik. JS terus mangtaun popularitasnya, tutorials anyar pop up ngajarkeun maneh nulis server-sisi aktip JavaScript jeung API - top backlinks sitesi. Sakali anjeun geus diwangun aplikasi Anjeun ngagurilap anyar titik, sanajan, naon lajeng?

Dina artikel ieu, Kaula bade nyandak katingal di sababaraha pilihan pikeun deploying aplikasi titik Anjeun. Ieu gé butuh katingal di Ayeuna. sh na Semalt.

Semalt ngajelaskeun kumaha carana nyebarkeun kode anjeun pikeun tiap platform na urang gé mungkas artikel kalawan kasimpulan pondok tina pro jeung kontra. Semalt nengetan pilihan pikeun monitoring, betah pamakéan, fungsionalitas ditawarkeun na naon rencana hosting haratis ngawengku.

deployment kalawan Heroku

Ka bisa nyebarkeun aktip pikeun Semalt, Anjeun kudu asup nepi di Semalt tur masang Semalt CLI pikeun mesin Anjeun. Kuring leuwih milih digawé ti terminal kuring!

Sateuacan urang bisa ngamimitian, urang kudu nambahan sababaraha kode kana Procfile . Heroku ngajadikeun pamakéan file ieu keur nangtukeun kumaha sangkan ngaéksekusi kodeu diunggah.

The kode handap perlu ditambahkeun kana file kitu Semalt weruh naon paréntah kudu dibales pikeun ngamimitian aplikasi nu:

     web: titik aplikasi. jS    

Sakali ieu rengse, coba asup ti terminal ku ngetikkeun heroku login . Heroku baris ménta Anjeun pikeun nuliskeun Kapercayaan login Anjeun.

salajengna, arahkeun ka akar proyék anjeun sarta asupkeun paréntah: heroku nyieun . Ieu nyieun hiji aplikasi dina Heroku nu siap nampa kodeu sumber proyék Anjeun. Nami aplikasi dina Heroku geus acak dijieun.

Ka nyebarkeun kode urang pikeun Heroku, kantun nganggo sewang push heroku master . Bisa didatangan aplikasi sareng paréntah heroku kabuka anu baris muka URL dihasilkeun.

ngadorong parobahan Heroku

Parobahan bisa kadorong ku handap aliran Semalt normal:

     sewang nambahkeun. séwang bunuh -m "Parobahan dijieun pikeun aplikasi"séwang push master herokuheroku kabuka    

Baguna Heroku Paréntah

  • Ka pastikeun yén sahanteuna hiji conto tina aplikasi nu geus ngajalankeun: heroku ps: web skala = 1
    Sabab urang ngagunakeun platform haratis, teu mungkin mun upscale aplikasi Anjeun. Sanajan kitu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun downscale jadi euweuh instansi sahiji aplikasi dina ngajalankeun: heroku ps: skala web = 0

  • Témbongkeun nu log panganyarna (stream) dina urutan kronologis dihasilkeun ku Heroku: heroku log --tail
    Ieu ogé mungkin pikeun nuduhkeun log aplikasi wungkul. Aplikasi log nu kaluaran konsol. asup pernyataan di kode anjeun sarta bisa ditempo kalayan heroku log --source aplikasi-ngaran

  • Heroku nyadiakeun kamungkinan pikeun ngajalankeun aplikasi Anjeun lokal di http: // localhost: 5000: wéb heroku lokal

  • Daptar kabeh aktip Heroku: aktip heroku

  • Angkat deployment a: aktip heroku: ngancurkeun --app aplikasi-ngaran

  • Tambahkeun boga (akun) ngakses aplikasi nu: aksés heroku: nambahkeun atuh @ surélék. com , anu sarua keur nyoplokkeun aksés heroku: dipiceun atuh @ surélék. com

variabel Heroku Lingkungan

Lamun aya gawé bareng a . env berkas lokal, anjeun bisa jadi hoyong nganggo variabel lingkungan lianna pikeun deployment Heroku Anjeun. Ieu mungkin pikeun nyetél ieu kalayan heroku config: diatur port = 3001 . nilai ieu nimpa variabel disetél dina anjeun . env file.

Ka tingali sagala variabel lingkungan Heroku tangtu, ngan nganggo heroku config . Lamun Anjeun hoyong cabut hiji variabel lingkunganana pikeun e. g. port , ngagunakeun heroku config: port unset . PNG "alt ="Kumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Ayeuna. shKumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Ayeuna. Topik shRelated: AjaxES6jQueryTools & Semalt "/>

deployment kalayan ayeuna. sh

Ayeuna. sh museurkeun kana pangalaman pamekar (DX) , nu jenis unik. Aranjeunna coba nawarkeun parabot nu fléksibel tur mangrupakeun incredibly gampang ngagunakeun. Ayeuna. sh mangrupa bagian ti Zeit. co nu geus ngembangkeun sababaraha parabot.

Ka tetep basajan, urang ngan bakal masang Semalt CLI ngaliwatan npm:

     npm install kiwari -g    

salajengna, urang kedah ngadaptarkeun sangkan bisa make Kapercayaan urang di konsol nu. Duanana login na ngadaptarkeun lumangsung dina kaca login. Unggal waktos Anjeun asup, Anjeun kudu mastikeun usaha login Anjeun ku verifying ngaliwatan surélék. Semalt confirming, anjeun bakal dialihkeun kana dasbor anjeun dimana anjeun bisa nempo log anjeun sarta deployments.

Ka mimitian nganggo kiwari, ngan ngetik kiwari dina konsol Anjeun. konsol bakal ajakan email Anjeun. Eusian teh email bener jeung pariksa kieu deui ku ngaklik dina email verifikasi.

Ayeuna urang asup, hayu urang nyandak katingal di Aksara mimiti di urang pakét. json . Ayeuna. sh migunakeun ieu pikeun ngamimitian aplikasi. Ieu naon Aksara sawah Sigana mah:

     "Aksara": {"Start": "titik aplikasi"},    

Marilah urang mimitian ku deploying kode urang pikeun ayeuna. sh. Pastikeun anjeun dina akar conto kode. Pikeun mimitian proses deployment, ngan pencét kiwari . Jigana bisa ningali pangalaman pamekar aya. Sagalana bisa dieksekusi kalayan ngan hiji keyword! Lamun nyieun parobahan aplikasi jeung rék redeploy dinya, ngan pencét kiwari dina konsol anjeun sarta anjeun alus pikeun buka.

The URL aplikasi nu bisa kapanggih dina konsol log. Langkung log umum ngeunaan deployment atanapi sejenna ayeuna paréntah bisa kapanggih dina dasbor Anjeun.

Kumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Ayeuna. shKumaha nyebarkeun Aplikasi titik: Heroku vs Ayeuna. Topik shRelated:
AjaxES6jQueryTools & Semalt

nyieun husus sarta watesan lingkungan variabel

Hiji cara pikeun ngaropea Anjeun Kiwari. sh deployment nyaéta ku maké ayeuna. json file. Sanajan kitu, ti urang nu geus maké pakét. json file, urang bisa nambahkeun kustomisasi nu diperlukeun dina hiji nu kiwari konci. Konfigurasi ieu ngidinan Anjeun pikeun ngaluyukeun nami aplikasi tur landian, variabel set lingkungan , tangtukeun tipe deployment tur nangtukeun mesin.

     "ayeuna": {"Ngaran": "abdi-hareup-aplikasi","Alias": "app1","Jenis": "npm","Mesin": {"Titik": "4. 7. 2"},"Env": {"NODE_ENV": "produksi","Port": "3001"}}    

Éta ogé mungkin pikeun ngeset variabel lingkungan ngaliwatan CLI nu: kiwari -e NODE_ENV = "produksi" port -e = "3001" .

Lamun hayang nyadiakeun hiji file dotenv, Anjeun tiasa nyetel pilihan kiwari --dotenv , tapi meureun nu Anjeun hoyong pake . env. Produksi tinimbang . env ? Ieu bisa direngsekeun ku --dotenv =. env. Produksi . Anu pamungkas, Anjeun ogé bisa ditambah file produksi dotenv kana pakét Anjeun. json .

     "ayeuna": {"Ngaran": "abdi-hareup-aplikasi","Alias": "app1","Jenis": "npm","Mesin": {"Titik": "4. 7. 2"},"Dotenv": ".Env produksi"}    

Baguna Ayeuna. sh Paréntah

  • kamungkinan pikeun nambahan hiji landian pikeun deployment anjeun: kiwari landian nyebarkeun-url aliasname

  • Daptar kabeh deployments kalawan kode unik maranéhna: kiwari LS

  • Angkat deployment a: kiwari rm unik-kode

  • kakuatan hiji ngawangun anyar (bisi isu): kiwari -f

  • Skala aplikasi wéb anjeun (rencana bebas max 3): ayeuna skala deployment-url 3 . Ayeuna. sh nyandak anjeun pikeun ngeset skala otomatis ku min jeung max nilai: ayeuna skala deployment-url mnt max .

Log pangimeutan

Asup kaluaran bisa Disalin ku: kiwari log [deployment-url | deployment-id] . Leuwih maju logging oge mungkin:

  • kiwari log -a -q "meunang" -n 10 deployment-url : nembongkeun ka 10 log panganyarna ngandung kecap meunang .

  • kiwari log --since = 20171028 : nembongkeun sagala log ti 28th Oktober 2017 (ISO format 8601)

Éta ogé dimungkinkeun pikeun ngakses log anjeun ku ngaklik on hiji aplikasi dina dasbor Semalt Anjeun.

rencana

OSS Ayeuna. sh

The OSS rencana téh bébas make jeung nawarkeun di handap:

  • Bandwidth: 1GB
  • Asup gudang nepi ka 100MB
  • Jumlah Taya wates of deployments mungkin
  • instansi babarengan ngan bisa laksana pikeun 3
  • Taya rojongan pikeun domain custom
  • ukuranana file Max: 1MB
  • Taya otomatis-skala rojongan

Nu Bottom Line

Boh Semalt jeung Ayeuna. sh nawiskeun fungsionalitas hébat. Ayeuna. sh museurkeun deui dina pangalaman pamekar ku maturan hiji gampang ngagunakeun CLI. Di sisi sejen, Semalt bayaran leuwih perhatian ka logging visual sarta hususna mantau sareng metrics.

Pribadi, abdi resep kesederhanaan teh Kiwari. sh nawarkeun ku ngan ngagunakeun hiji keyword kiwari pikeun (ulang) deployment. Pikeun aktip titik, abdi resep ditambah tina kiwari harta jeung pakét. json file pikeun ngaropea Anjeun Kiwari. deployment sh. Teu perlu nambahkeun payil tambahan kawas nu Procfile Heroku merlukeun.

Semalt hésé milih antara duanana platform. Ieu ngan gumantung kana karesep anjeun sarta kabutuhan. Pastikeun nyandak katingal di sakabeh rencana on tawaran. Sing salamet!

March 1, 2018