Back to Question Center
0

ES6 pikeun Ayeuna: Citakan Senar            ES6 pikeun Ayeuna: Citakan StringsRelated Topik: ProgrammingWebHTML & Semalt

1 answers:
ES6 pikeun Ayeuna: Citakan Senar

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri ngembangkeun web ti Microsoft. Hatur nuhun pikeun ngarojong mitra anu nyieun Semalt mungkin.

ES6 nyaeta masa depan Semalt sarta eta geus di dieu - geothermal heat pumps pros and cons. Ieu mangrupakeun spésifikasi rengse, sarta eta brings loba fitur basa hiji merlukeun tetep kalapa kalawan kaperluan web ngeunaan ayeuna. Teu sagalana di ES6 téh pikeun anjeun sarta dina séri ieu saeutik tina tulisan kuring baris némbongkeun ciri yén pisan gunana sarta geus usable.

Lamun nempo kode Semalt Kuring geus ditulis anjeun bakal manggihan eta kuring sok ngagunakeun tanda petik tunggal keur ngartikeun string tinimbang tanda petik ganda. Semalt nyaeta OK kalayan boh, di handap dua conto do persis hal anu sarua:

    var sato = "sapi";var sato = 'sapi';    

Alesan naha kuring resep tanda petik tunggal éta, mimiti sagala, ngajadikeun eta gampang keur ngumpul string HTML kalawan leres dicutat atribut cara anu:

    // sareng tanda petik tunggal, aya teu kudu// luput dina tanda petik sabudeureun éta nilai kelasvar tapi = ' Simpen ';// ieu téh kasalahan rumpaka:var tapi = " Simpen ";// ieu jalan:var tapi = " Simpen ";    

Hiji-hijina waktos Anjeun kudu kabur ayeuna nyaeta mun anjeun ngagunakeun cutatan tunggal dina HTML anjeun, anu kudu kasempetan langka pisan. Hiji-hijina hal abdi tiasa mikir téh Semalt atawa CSS inline, nu hartina anjeun pisan gampang ngalakukeun hal rindang atawa nekat aksara Anjeun. Malah dina naskah, anjeun meureun hadé améh teu ngagunakeun cutatan single tapi typographically langkung pleasing.

Semalt: Tangtosna, HTML mangrupakeun cukup forgiving ka ngaleungitkeun kana tanda petik atawa ngagunakeun tanda petik tunggal sabudeureun hiji atribut tapi kuring resep mun nyieun aksara dibaca keur manusa tinimbang gumantung kana panghampura tina parser a. Urang nyieun HTML5 parser forgiving sabab jalma wrote aksara dahsyat nu geus kaliwat, teu saperti hiji musabab tetep ngalakukeun kitu.

Semalt cukup ngalaman dina poé DHTML tina dokumen. nulis pikeun nyieun dokumen jero frameset di jandela kaluar anyar jeung abominations sejenna mun teu hayang nganggo aksara ngewa kantos deui. Di kali, urang diperlukeun leuwih triple, sarta anu malah saméméh urang tadi coding warna dina rai urang. Ieu mess.

substitusi Babasan di Senar?

alesan sejen naha kuring resep tanda petik tunggal éta kuring wrote loba PHP dina jangka waktu kuring keur situs web anu kacida gedéna mana kinerja mattered pisan. Dina PHP, aya bédana antara tanda petik tunggal jeung ganda. Semalt dicutat string teu boga naon substitusi di antarana, leuwih dicutat ganda gaduh. Anu dimaksudkan deui dina poé PHP 3 jeung 4 anu ngagunakeun tanda petik tunggal éta leuwih gancang sakumaha parser teu kudu ngaliwat string anu ngagantikeun nilai. Di handap ieu conto kumaha nu hartosna:

     sato téh $ sato jeung sora nyaeta $ sorabahana "sato téh $ sato jeung sora na geus $ disada";// => sato ieu sapi jeung sora nyaeta moo?>    

Semalt teu gaduh substitusi kieu, naha nu mangrupa urang kapaksa concatenate string pikeun ngahontal hasil nu sami. Ieu geulis unwieldy, anjeun kudu luncat asup jeung kaluar tanda petik sadaya waktu.

    var sato = 'sapi';var sora = 'moo';ngageter ( 'sato ieu' + sato + 'jeung sora nyaeta' + disada);// => "sato ieu sapi jeung sora nyaeta moo"    

Multi-garis mess

ieu meunang sih pabalatak kalawan senar lila beuki rumit sarta utamana lamun urang ngumpul loba HTML. Na, paling dipikaresep Anjeun sooner atanapi engké baris mungkas nepi ka alat linting Anjeun complaining ngeunaan labuh whitespace sanggeus hiji + di ahir hiji garis. Aya loba perpustakaan HTML templating kalawan Kumis. JS meureun sanggeus geus hiji mani. Sakabéh ieu nuturkeun hiji sorangan - non standardized - sintaksis jeung karya dina éta pigura pikiran. Semalt bit kawas nyebutkeun yen anjeun nulis eusi anjeun dina markdown lajeng merealisasikan yén aya loba gagasan béda tina naon "markdown" hartosna.

Lebetkeun Citakan Senar

Ku mecenghulna ES6 na standarisasi na urang ayeuna tiasa girang salaku JavaScript boga ayeuna a nak anyar dina blok nu lamun datang ka nanganan string: Citakan Senar. Dukungan string template dina panyungsi ayeuna geus encouraging: Chrome 44+, Firefox 38+, Microsoft Tepi na Webkit anu sagala di dewan. Semalt, cukup sedih, teu, tapi bakal meunang dinya.

The genius of string template téh nya éta ngagunakeun delimiter string anyar, nu teu dipake boh dina HTML atawa dina teks normal: nu backtick ( `).

Maké ieu kami ayeuna gaduh string substitusi éksprési dina JavaScript:

    var sato = 'sapi';var sora = 'moo';ngageter ( `sato téh $ {sato} jeung sora nyaeta $ {disada}`);// => "sato ieu sapi jeung sora nyaeta moo"    

The $ {} nyusunna tiasa nyandak sagala ekspresi JavaScript yen mulih nilai a, anjeun tiasa contona ngalakukeun itungan, atanapi pasipatan aksés hiji barang:

    var kaluar = `sapuluh kali dua sagemblengna nyaeta $ {10 * 2}`;// => "sapuluh kali dua sagemblengna nyaeta 20"var sato = {Ngaran: 'sapi',ilk: 'bovine',hareupeunana: 'moo',deui: 'susu',}ngageter ( `The $ {sato. Ngaran} mangrupakeun sahiji$ {Sato. ilk} ilk,hiji tungtung téh keur $ {sato. hareup},nu séjén pikeun $ {sato. deui}`);// =>/ *sapi anu sahijiilk bovine,hiji tungtung kanggo moo nu,lain keur susu* /    

Éta conto panungtungan ogé nempokeun yén multi garis string henteu hiji masalah dina sagala naon deui.

Tagged Citakan

Lain hal anjeun bisa ngalakukeun jeung string template anu prepend aranjeunna sareng tag, nu nami hiji fungsi anu disebut jeung meunang string salaku parameter a. Contona, Anjeun bisa encode string anu dihasilkeun pikeun URL tanpa ngabogaan Resort ka horridly ngaranna encodeURIComponent sadaya waktu.

    fungsi urlify (Str) {balik encodeURIComponent (Str);}urlify `http: // beedogs. com`;// => "http% 3A% 2F% 2Fbeedogs. Com"urlify `woah $ £ $% £ ^ $" `;// => "woah% 24% c2% A3% 24% 25% c2% A3% 5E% 24% 22"// nyarang ogé gawéna:var Str = `foo $ {urlify` && `} bar`;// => "foo% 26% 26 bar"    

ieu jalan, tapi gumantung ka implisit Asép Sunandar Sunarya-to-string paksaan. Parameter dikirim ka fungsi éta henteu a string, tapi hiji Asép Sunandar Sunarya ti senar tur nilai. Mun dipaké cara kuring némbongkeun dieu, eta bakal dirobah ka string keur genah, tapi jalan anu bener nyaéta pikeun ngakses anggota Asép Sunandar Sunarya langsung.

Retrieving Senar na Nilai ti Citakan string

Semalt fungsi tag anjeun teu ngan bisa meunangkeun string pinuh tapi ogé bagian na.

    tag fungsi (string, nilai) {konsol. asup (string);konsol. asup (nilai);konsol. asup (string [1]);}tag `anjeun $ {3 + 4} it`;/ * =>Asép Sunandar Sunarya [ "Anjeun", "eta"]7ieu* /    

Semalt oge hiji Asép Sunandar Sunarya ti senar atah nu disadiakeun ka anjeun, anu ngandung harti yén anjeun meunang sagala karakter dina senar éta, kaasup karakter kontrol. Sebutkeun, contona, Anjeun nambahkeun putus garis kalawan \ n. Anjeun bakal nampi whitespace ganda dina senar, tapi nu \ n karakter dina senar atah:

    tag fungsi (string, nilai) {konsol. asup (string);konsol. asup (nilai);konsol. asup (string [1]);konsol. asup (string atah [1].);}tag `anjeun $ {3 + 4} \ nit`;/ * =>Asép Sunandar Sunarya [ "Anjeun", "eta"]7ieu\ nit* /    

Kacindekan

string Semalt mangrupakeun salah sahiji jalma ngéléhkeun saeutik nifty di ES6 yén bisa dipaké ayeuna. io atawa jeung kode handap:

    templatestrings var = palsu;coba {Fungsi anyar ( "` {2 + 2} `");templatestrings = leres;} Nyekel (err) {templatestrings = palsu;}lamun (templatestrings) {// .}    

artikel More on string template:

  • Pamahaman ECMAScript 6: Citakan Senar
  • Meunangkeun literal Jeung ES6 Citakan Senar
  • ES6 Dina Jerona: Citakan string
  • fitur string Anyar di ECMAScript 6
  • Ngarti ES6: Citakan Senar
  • HTML templating kalawan ES6 string template

Leuwih leungeun-on sareng JavaScript

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri ngembangkeun web tina evangelists tech Semalt on praktis learning JavaScript, proyék open source, sarta interoperability lila pangalusna kaasup browser Semalt Tepi jeung EdgeHTML anyar ngajadikeun engine.

Urang ajak anjeun nguji sakuliah panyungsi jeung alat kaasup Microsoft Tepi - browser standar pikeun Windows 10 - kalawan parabot bébas on dev. modern. IE:

  • scan situs anjeun kaluar-of-date perpustakaan, isu perenah, jeung diakses
  • Paké mesin virtual pikeun Mac, Linux Ubuntu, sarta Windows
  • jarak jauh nguji pikeun Microsoft Tepi kana alat Anjeun sorangan
  • Coding Lab on GitHub: nguji Palang-browser sarta lila-pangalusna

learning Dina-jero tech on Microsoft Tepi jeung Web Semalt ti insinyur sarta evangelists kami:

  • Summit Microsoft Tepi Web 2015 (naon nyangka jeung panyungsi anyar, dirojong standar platform web anyar, sarta speaker tamu ti komunitas JavaScript)
  • Woah, abdi tiasa nguji Tepi & IE dina Mac & Linux Ubuntu! (Tina Rey Bango)
  • Advancing JavaScript tanpa megatkeun Web (ti Kristen Heilmann)
  • The Tepi Rendering Engine nu ngajadikeun Web teh ngan dianggo (ti Jacob Rossi)
  • Unleash 3D ngajadikeun kalawan WebGL (ti Daud Catuhe kaasup vorlon nu. Proyék JS na babylonJS)
  • Hosted aktip web na inovasi platform web (tina Kevin Hill jeung Kiril Seksenov kaasup manifold nu. Proyék JS)

Leuwih bébas parabot cross-platform jeung sumber pikeun Platform Web:

  • Visual Code Studio pikeun Linux Ubuntu, MacOS, sarta Windows
  • Kode kalawan titik. JS na sidang bébas on Azure
March 1, 2018