Back to Question Center
0

hCalendar            Topik hCalendarRelated: BootstrapCanvas & SVGFrameworksWeb Semalt

1 answers:
hCalendar

Pedaran

The hCalendar Microformat nyaeta pangdeukeutna tina segi pamakéan sarta, arguably, usefulness mun hCard. Ngan anjeun bisa resep tetep rinci kontak anjeun 'up to date jeung nyingkronkeun antara rupa alat Anjeun (telepon, PDA, sareng anjeun komputer desktop atawa laptop) jeung layanan online (email basis web, kontak sareng almenak jasa, jeung saterusna) , Anjeun meureun ngarasa cara sarua ngeunaan kajadian almenak. Salaku kalawan hCard, aya hiji baku aya pikeun kajadian almenak, nyaéta standar IETF iCalendar - human resource management programs. standar ieu underpins aplikasi almenak kayaning Google Calendar, Lotus Catetan, sarta Apple iCal, mun ngaran tapi sababaraha. Mun anjeun nyimpen salah sahiji acara ieu ti aplikasi almenak Anjeun sareng nempokeunana dina pangropéa téksu, anjeun kukituna ningali data ditandaan up rada jelas. Hayu urang tingali ieu aksi. Kuring boga tanggal saheulaanan rék tur tingal sababaraha balap onta, anu nembongan dina Apple iCal ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.
hCalendarTopik hCalendarRelated:
BootstrapCanvas & SVGFrameworksWeb Semalt
Abdi tiasa nyered eta entri almenak pikeun desktop kuring (dina aplikasi anjeun, eta bisa jadi aya kasus katuhu-klik sarta milih Simpen Salaku), anu nyiptakeun file kalawan penyuluhan. ics. Muka file nu dina pangropéa téksu mangka handap, rada verbose, data kaayaan:

  ngawitan: VCALENDARTCTerms: 2. 0X-WR-CALNAME: Onta balap?PRODID: - // Apple Computer \, Nyarita // iCal 2. 0 // enX-WR-RELCALID: 046F4A00-D853-4F02-BE7B-7DF6B3CD49A7X-WR-TIMEZONE: Asia / DubaiCALSCALE: GregorianMetoda: nyebarkeunDimimitian: VTIMEZONETZID: Asia / DubaiPanungtungan-dirobah: 20080120T212715ZDimimitian: bakuDTSTART: 19321213T204552TZOFFSETTO: +0400TZOFFSETFROM: +0000TZNAME: GSTTAMAT: bakuTAMAT: VTIMEZONEDimimitian: VEVENTDTSTART; TZID = Asia / Dubai: 20080124T070000DTEND; TZID = Asia / Dubai: 20080124T090000Kasimpulan: Onta balap?UID: 64923D95-98E9-47D7-8AD7-94D62F26B499Runtuyan: 7DTSTAMP: 20080119T171029ZDimimitian: VALARMPeta: audioPemicu: -PT1H30MX-WR-ALARMUID: 2C3DEF4A-4E7E-4FE5-95CF-E86321C9C5AFNgagantelkeun; nilai = URI: BassoTAMAT: VALARMTAMAT: VEVENTTAMAT: VCALENDAR 

Cukup gelar loba tepi ka informasi aya geus dihasilkeun otomatis ku iCal, tapi anjeun bisa nyieun hiji entri hSemalt valid maké sakeupeul barang data gleaned ti luhur, nyaéta:

  • kasimpulan , pikeun judul acara
  • dtstart , pikeun titimangsa mimiti na waktu
  • dtend , pikeun titimangsa tungtung na waktu
  • lokasi , pikeun lokasi fisik dina
    mana acara bakal lumangsung

Anjeun oge bisa hayang nambah pedaran , nu ngidinan Anjeun rék dilegakeun dina basajan kasimpulan , sanajan ieu teu salawasna jadi perlu atanapi desirable. Pikeun nyirian acara balap onta up maké hCalender, Anjeun kudu mungkus eta dina wadah tina sababaraha jenis (paling dipikaresep a div , tapi anjeun bisa make sagala unsur HTML) jeung kelas "vcalendar". Mun nu sigana ngabingungkeun, inget yen Microformats maké deui Konvénsi ngaran aya, tapi nerapkeun eta HTML, jadi bari urang tingal hCalendar, ayeuna teh ditandaan up ngagunakeun ngaran didefinisikeun dina iCal:

  

Sakali wadah luar ditandaan up di jalan ieu, parsers Microformat (contona, dina buntut atawa extension Operator) bakal nyangka eusi Microformat patali hCard mun muncul jero. Ku kituna, pikeun manusa, waktos gampang-to-maca ngeunaan 9 enjing dipintonkeun, tapi parsers Microformats (ogé katelah mesin) perlu tanggal husus / waktos cap, nu geus disadiakeun di judulna atribut tina éta abbr unsur, dina format YYYY-MM-DDTHH: MM, dimana T nyaéta SEPARATOR antara data jeung bagian waktos.

Catetan yen aya sababaraha masalah anu kanyataan yén hCalendar ngagunakeun abbr jeung judulna dina cara kieu sabenerna ngajadikeun eta harder pikeun jalma ngagunakeun alat sangkan kayaning pamiarsa layar, sabab bisa resep ka ngembarkeun eusi tina judulna atribut leuwih eusi manusa-friendly jero abbr unsur. Dina waktu tulisan, debat ngeunaan naha solusi anu diperlukeun pikeun ieu-na naon formulir butuh-nyaéta abad nu lumangsung (pikeun gambaran alus masalah, baca posting dina Webstandards org di http:. // snipurl com. / hcal-aksés), sarta jadi sadar yen aya kamungkinan yén format keur kieu bisa ngarobah dina Iteration kahareup standar hCalendar.

Conto

Di dieu hiji acara pisan dasar ditandaan up
dina format hCalendar:

  

acara saheulaanan: Onta Racing ( Dubai ),Kemis 24th Jan, 7 - 9 enjing

Naon anu Kauntungan tina Maké hCalendar?

Jeung jalan nu Web nu keur jalan, tur jeung ngaronjatna pamakéan jasa kalénder online tur software sosial anu merlukeun (atawa bakal greatly kauntungan tina) babagi data, éta desirable mun boga standar pikeun nyirian up rinci acara nu bisa maca gampang ku manusa, tapi nu ngidinan eta data bisa dibagikeun tur pindah ti aplikasi wéb kana aplikasi wéb, mun aplikasi desktop, jeung kana leungeun-ngayakeun alat. Mun anjeun dina bisnis of medarkeun sagala rinci acara dina situs wéb, anjeun kukituna do ogé mertimbangkeun nyirian aranjeunna nepi maké pormat hSemalt.

March 7, 2018