Back to Question Center
0

Semalt: 301 alihan ka 404 halaman atawa nangtukeun kode status ka 404 sarta tetep dina kaca?

1 answers:

Kuring boga angka kaca dina ramatloka kuring nu ngan pangurus bisa ngakses jeung aksés ka kaca ieu dirumuskeun lamun hiji nilai querystring lamun kapanggih jeung neuleu diatur. Contona:

     http: // www. mydomain. com / acara-poean-statistik? konci = ABC    


Link di luhur baris némbongkeun eusi kaca tapi lain nanaon sapertos nu dihandap iyeu:

     http: // www. mydomain. com / acara-poean-statistik    


Ayeuna kuring geus mikir ngeunaan naon nu kudu lamun mesin pencari jeung / atawa non-admin pamaké kumaha bae darat dina ieu kaca disumputkeun - computer rent where.

Kuring can tangtu boh robah kodeu status kaca ka 404 atawa sejenna 301 alihan ka:

     http: // www. mydomain. com / 404-kasalahan    


Naon solusi pangalusna di hormat ka Google na SEO?

February 7, 2018

The kode bener bakal jadi 401 Teu otorisasi

Salaku per spésifikasi HTTP

10. 4. 2 401 diidinan

pamundut The merlukeun auténtikasi pamaké. respons WAJIB kaasup alulugu widang WWW-ngabuktoskeun kaaslianana (bagian 14. 47) ngandung tangtanganlumaku kana sumberdaya dipénta. klien bisa jadi ngulangpamundut ku médan lulugu otorisasina cocok (bagian 14. 8). upamipamundut nu geus kaasup Kapercayaan otorisasina, mangka 401respon nunjukkeun yén otorisasina geus nampik pikeun maranéhananasurat kapercayaan keur utusan. Mun nu 401 respon ngandung tangtangan sarua salakurespon prior, sarta agén pamaké geus ngusahakeunauténtikasi sahenteuna sakali, teras pamaké kudu dibere tehéntitas nu ieu dirumuskeun dina respons, saprak éntitas nu bisa ngawengkuInpo diagnostik relevan. auténtikasi aksés HTTP nyaetadipedar di "HTTP auténtikasi: Basic jeung Intisari AksésAuténtikasi "[43].

atanapi Alternatipna

10. 4. 4 403 dilarang

server The dipikaharti pamundut, tapi geus nampik minuhan eta. Otorisasina moal nulungan jeung pamundut nu teu matak terus-terusan. upamimetodeu pamundut teu sirah na server wishes sangkan umumnaha pamenta geus teu acan kaeusi, sakuduna ngajelaskeun alesananakeur panolakan di lembaga nu. Mun server teu hayang nyieunInpo ieu sadia keur klien nu, kodeu status 404 (HenteuKapanggih) bisa dipaké gantina.

Kadua ieu semantically leuwih bener ti 404 . sumberdaya nu aya jadi 404 isnt 'bener. 401 kedah bener, tapi maneh teu merlukeun auténtikasi. Kaamanan ku obscurity teu kaamanan. 403 oge nu bener sakumaha pamundut anu dipikaharti, sumberdaya nu aya dinya anu ngan refuses jasa pamundut nu. 404 mangrupa luyu lamun teu hayang nembongkeun naha 403 anu lumangsung.

Dina hal naon baé 301 alihan anu moal luyu, sumberdaya geus teu dipindahkeun.

Kusabab ieu kaca keur pangurus, jeung atawa tanpa "konci" parameter, kaca teu bisa jeung teu matak saestuna. Kituna teh Kalurahan keur non-admin bisa ngirim 404 kode status, sarta anjeun bisa ninggalkeun URL sarua gembleng. Ulah alihan, saprak anjeun ngabejaan Google yén kacana geus dipindahkeun, tapi lajeng ka kaca nu teu aya.

Ieu kumaha Google manten salaku ogé. Tempo naon kajadian mun anjeun buka kaca dummy: http: // www. google. com / analytics / asdsas

The semantically bener kode respon HTTP pikeun kaayaan ieu bakal jadi 403 dilarang :

server The dipikaharti pamundut, tapi geus nampik minuhan eta. Otorisasina moal nulungan jeung pamundut nu teu matak terus-terusan. Lamun metoda pamundut teu sirah na server wishes sangkanpublik naha pamenta geus teu acan kaeusi, sakuduna nerangkeunalesan pikeun panolakan di lembaga nu. Mun server teu keukeuhnyieun inpo ieu sadia ka klien, kodeu status 404(Teu Kapanggih) bisa dipaké gantina.

(Sanajan harti tina 403 respon nyebutkeun yen "otorisasina moal nulungan", IMO ieu kudu dipikaharti saperti ngarujuk husus pikeun HTTP Dasar / Intisari auténtikasi , pikeun nu kodeu status 401 diidinan kudu dipake eta. Kusabab anjeun moal ngagunakeun boh sahiji metodeu auténtikasi maranéhanana, 403 teh kode status luyu bisi anjeun. )


Sanajan kitu, maké kode status 403 mangka (atawa sahanteuna niatna ngakibatkeun) kanyataan yén aya mangrupa kaca sareng URL nu, sanajan server anu nampik nganteurkeun eta. Salaku ieu hal nu bisa keukeuh nyumputkeun tina intruders poténsi, anu HTTP / 1. 1 baku eksplisit ngamungkinkeun 404 Teu Kapanggih kode status bisa balik gantina ( tekenan milik):

server geus moal kapanggih nanaon cocog Request-URI. teuindikasi dirumuskeun naha kondisi anu samentara atawatetep. The 410 (Isro) kode status kedah dianggo mun serverweruh, ngaliwatan sababaraha mékanisme configurable internal, éta hiji heubeulsumberdaya nyaeta permanén sadia sarta teu mibanda alamat diteruskeun. kode status ieu ilahar dipaké nalika server teu keukeuhnembongkeun kahayang naha menta geus nampik, atawa lamun henteu séjénrespon nyaeta lumaku.

Tangtosna, sangkan concealment sapertos éféktif pisan, kaca 404 kasalahan maneh balik pangabutuh pikeun némbongan idéntik naon maneh balik pikeun nu sabenerna Kaca non-existent. Upami teu kitu, eta ngan bakal fool nu lawan dumbest na paling sederhana. (Mun gawang anjeun ngan tetep kaca kaluar tina indéks Google, respon 403 bakal ngalakukeun nu sagampil ogé. )


Naon ngeunaan réspon mungkin lianna ngusulkeun sual anjeun jeung jawaban sejen?

Salaku I nyatet saméméhna, Kuring teu percaya respon 401 téh luyu dieu. Éta meureun digawé dina praktekna, duanana sakumaha paling panyungsi tur mesin pencari baris ngubaran sagala malformed atanapi unrecognized kode respon 4 xx seri saperti lamun éta hiji 404, tapi éta kénéh teu valid dumasar kana HTTP Spesifikasina, sarta aya henteu alesan praktis pikeun resep eta leuwih 403 atawa 404.

Sedengkeun pikeun maké 301 (atawa 302) alihan ka kaca "404 kasalahan" misah, éta hiji uih prakna nyebarkeun ku tutorials mod_rewrite beca, sarta boga pancén euweuh fitur redeeming sakumaha dibandingkeun balik a 404 response langsung:

  • Ieu ngabingungkeun pikeun datang, sakumaha URL maranéhanana éta nyobian nepi ka didatangan meunang diganti ku URL kaca kasalahan. Ku kituna, aranjeunna ningali pesen nyebutkeun aranjeunna geus ngahontal kaca non-existent, tapi indikasi teu gampang ditingali tina naon kaca maranéhanana nyobian nganjang éta, sarta jadi teu bisa gampang nyobian wae strategi recovery kawas ngaropéa sagala typos atra dina URL, atanapi salinan-na-pasting kana Google atawa mesin Wayback.

  • Ieu bisa ngalieurkeun mesin pencari, utamana lamun kaca 404 anjeun disallowed dina robot. txt , atawa lamun eta leres mulih a 200 respon OK tinimbang a 404 kode status nyata ( "lemes 404" ), berpotensi ngabalukarkeun kaca 404 anjeun ka muncul dina hasil teangan pikeun istilah pilarian acak.

  • Ieu ngabalukarkeun (jumlah leutik) beban tambahan dina server anjeun, ngaronjatkeun waktos respon kana datang na berpotensi slows turun mesin pencari Crawling situs anjeun, sakumaha unggal nyuhunkeun kaca non-existent (atawa concealed) kiwari ngalibatkeun hiji tambahan HTTP babak-lalampahan.

  • Ieu boga manfaat SEO, sakumaha wae "link jus" ti k

Abdi ngagunakeun noindex, nofollow, noarchive tag dina sirah tina kaca nu rék kaluar tina pilarian.

Kuring geus kapanggih yén noarchive tag condong meunang hal kaluar tina pilarian geulis damn rusuh, sedengkeun noindex bisa ngeureunkeun eta jadi meunang pilarian, tapi lamun na geus kaluar aya , teras anjeun kedah siram eta kaluar hasil pilarian.

Sedengkeun pikeun sual aksés admin, anu guys séjén dieu geus dibikeun sabagian nasihat on kaamanan anu Abdi nyarankeun mariksa kaluar.