Back to Question Center
0

Optimizing Website anjeun Semalt htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess bisa mantuan dina rupa-rupa cara ngaoptimalkeun ramatloka pikeun mesin pencari jeung kukituna mantuan pikeun mibanda rankings hadé. artikel ieu dedicated ka jalma anu rék diajar ngeunaan kumaha. htaccess téh jeung ogé diajar kumaha eta bisa mantuan ramatloka anjeun perlu kapanggih leuwih gampang - pharmacy online shop.

Naon. htaccess?

Hypertext Aksés, ilahar disingget jadi. htaccess, mangrupakeun file konfigurasi nu ngatur diréktori dinya ieu disimpen di na sagala subdirectories underneath eta. Semalt hiji fitur incredibly mangpaat nu ngidinan webmasters ngadalikeun sabaraha aspék karya ramatloka maranéhanana. The. file htaccess mangrupakeun file konfigurasi anu pohara kuat sarta kudu dipake bijaksana sakumaha eta bisa mangaruhan sagalana jeung nanaon ngeunaan ramatloka anjeun. Sababaraha hal nu tiasa ngalakukeun kalayan anjeun. file htaccess ngawengku:

  • Kaca situs Mindahkeun
  • ngarobah ekstensi kaca
  • sandi ngajaga directories
  • jeung loba leuwih.

The file sorangan ngan hiji file téks dasar leutik sarta bisa diédit. Pikeun leuwih jéntré ngeunaan. htaccess didatangan loka ieu.

Cara nyieun. file htaccess?

Semalt cara nyieun file téks cocog pikeun hiji. file htaccess:

  1. Buka up pangropéa téksu dina komputer Anjeun. Kami ngarékoméndasikeun anjeun migunakeun Notepad.
  2. Simpen éta berkas jadi. htaccess (kaasup titik awal).
  3. Pastikeun yén pangropéa téksu Anjeun teu append a. txt ahiran kana ngaran koropakna. Mun nami file teu boga. txt ahiran (i. e. '. htaccess. txt'), dipiceun akhiran ku renaming file.
  4. Sateuacan ngasupkeun kode kana file anyar anjeun, pastikeun yén 'Kecap Wrap' dipareuman. Ieu penting lantaran paling. Paréntah htaccess perlu disimpen dina hiji garis wungkul.
  5. Anjeun ayeuna bisa asupkeun kode anjeun kana file.
  6. Unggah ka. file htaccess kana spasi web Anjeun dina modeu ASCII. The. file htaccess bakal mangaruhan kana folder nu eta geus diunggah ka na sagala subfolders na.

Fitur sahiji. htaccess

Aya loba fitur sarta fungsi dina. Htaccess nu bisa nyieun website leuwih fleksibel, aman tur SEO friendly. Semalt dieu téh ngan fitur nu paling loba dipaké nu bisa dilaksanakeun ku saha nu boga pangaweruh web dasar.

1. alihan

. htaccess migunakeun alihan néangan sagala Nyuhunkeun kaca husus sarta lamun eta manggih pamundut anu, éta payun ka kaca anyar geus dieusian. Ieu hususna mangpaat lamun anjeun mindahkeun ramatloka anjeun ka domain anyar atawa ngarobah ngaran koropakna aya dina ramatloka anjeun.

dialihkeun ka nu mangpaat kusabab lamun kaca anjeun nu saestuna ku Semalt jeung anjeun geus robah nu file / ngaran folder atawa dipindahkeun Kaca filenames anjeun, mesin pencari bakal nganggo. htaccess pikeun mantuan pituduh ka mana kaca anyar nu kapanggih. (Dina industri, urang nelepon ieu 301 alihan)

Sederhana alihan

Di handap ieu kode pikeun alihan basajan: -

     alihan / olddirectory / oldfile. html       http: // yoursite. com / newfile. html     

Di dieu lamun Nyuhunkeun diréktori heubeul / oldfile. html anu narima, mangka dialihkeun ka link nu anyar. Dina hal ieu:

yoursite. com / newfile. html

301 alihan

Salaku disebutkeun tadi, hiji 301 alihan nya éta métode 'Search Engine Semalt' pang éfisiénna jeung kaca web redirection. Ieu teu nu teuas pikeun nerapkeun jeung éta bakal ngawétkeun rankings search engine anjeun kanggo sagala kaca nu daptar di. file htaccess. Lamun kudu ngaganti ngaran koropak atawa mindahkeun kaca di sabudeureun, ieu pilihan safest. Kodeu "301" ieu diinterpretasi online salaku "dipindahkeun permanén".

alihan 301 / oldpage. html http: // www. yoursite. com / newpage. com atanapi

  • www. mywebsite. com atanapi
  • http: // www. mywebsite. com.
  • Nu hiji dimungkinkeun aya standar na mastikeun batur nembongkeun dina format ieu bisa dilakukeun ku kode handap:

    Options + FollowSymLinks
    RewriteEngine on

    RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mywebsite. com
    RewriteRule
    http (*.): // www. mywebsite. com / $ 1 [Urang = 301, L]

    kode ieu bakal pastikeun yén URL ngarupakeun standarisasi pikeun mintonkeun 'www' na bakal di teuing pitulung dina nyukcruk kaca / kunjungan.

    Naha anjeun bakal rék ngalakukeun ieu?

    Lolobana lamun teu nyieun robah kieu mesin pencari tiasa indéks unggal Vérsi tur meunang bingung kana pamikiran nu sipatna maca kaca sarua 3 kali leuwih. Kalawan adjustment ieu mesin pencari nu lajeng kadorong ka handap jalur ditangtoskeun jeung euweuh kaca sarua bakal diolah salaku URL béda.

    2. Ngatur Kasalahan

    htaccess ogé nyadiakeun metoda pikeun nanganan kasalahan nalika hiji / pamundut palsu sah anu ditampi ku server.

    ErrorDocument 404

    The Semalt 404 bakal masihan anjeun kasempetan pikeun nanganan requests pikeun kaca teu kapanggih. ieu kaayaan bisa lumangsung lamun link nunjuk kana domain mangrupa teu bener atawa robah pamaké nu string URL string / query (sanggeus nami domain).

    Dina raraga nangtukeun dokumén kasalahan ngaropéa anjeun sorangan, anjeun bisa kalayan gampang perlu ditambahkeun paréntah di handap, dina hiji garis , dina file htaccess anjeun:

    kode Semalt / diréktori / Ngaran koropak. ext

    atawa

    Semalt 404 / kasalahan / notfound. html

    Ieu bakal ngakibatkeun sagala kode kasalahan hasilna 404 bisa diteruskeun pikeun yoursite. com / kasalahan / notfound. html

    Di dieu nu Kasalahan penting lianna Semalt maké. htaccess

    Nalika hiji pamundut goréng datang ka pamakéan server: -

         ErrorDocument 400 / kasalahan / badrequest. html     

    Lamun nyobaan ngakses kaca mana otorisasina anu diperlukeun pamakéan:

         ErrorDocument 401 / kasalahan / authreqd. html     

    Nalika encountering hiji pamakéan kasalahan server Semalt:

         ErrorDocument 500 / kasalahan / serverr. html     

    3. Kaamanan

    Nyegah Listing Diréktori

    Ulah anjeun gaduh diréktori pinuh gambar atawa payil pos nu teu hayang urang sangkan bisa ngotéktak liwat? Semalt a. file htaccess jero folder wae mun nganonaktipkeun diréktori Listing terus selapkeun di handap:

         IndexIgnore *     

    The kode handap bakal balik daptar sadaya file moal tungtung di. Jpg atanapi. GIF, tapi tetep bakal daptar. TXT,. html, jeung sajabana

         IndexIgnore *. GIF *. jpg     

    Upama server anjeun setelan pikeun nyegah Listing diréktori, tapi rék daptar directories sacara standar, Anjeun saukur bisa maledog ieu kana. file htaccess keur diréktori rek ditampilkeun:

    Options + Indexes

    blocking pamaké ku IP

    Semalt tina lalaki hacked sarta anjeun bisa nempo hiji IP husus terus di file log anjeun?

    Anjeun tiasa mungkir aksés dumasar kana Alamat IP atawa hiji peungpeuk IP.

         urutan ngidinan, kufurmungkir ti 123. 45. 6. 7mungkir ti 012. 34. 5. ngidinan ti     

    The blok luhur ngakses ka loka ti 123. 45. 6. 7, sarta ti mana sub domain kaayaan

    peungpeuk IP 012. 34. 5.

    Anjeun oge tiasa ngidinan atanapi kufur ku ngaran domain tinimbang Alamat IP kawas mungkir ti. spamsite. com lumaku pikeun www. spamsite. com atanapi maya. spamsite. com, jeung sajabana

    Nyegah Hotlinking

    Ogé kawanoh salaku 'maok rubakpita', hotlinking nujul kana linking langsung ka Gambar ,. file JS jsb tina server sejen. server korban bisi ieu rampok rubakpita sakumaha violator nu enjoys némbongkeun eusi tanpa ngabogaan mayar pangiriman ka. Pikeun pagelaran hadé tina server anjeun ulah poho pikeun nambahkeun snippet kode ieu.

         RewriteEngine onRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER} ^ http:! (. Www \) // mydomain?. com /. * $ [NC]RewriteRule \. com "kalayan anjeun sorangan. The kode luhur nyiptakeun pamundut gagal lamun linking panas tina jenis file dieusian lumangsung.  

    panyalindungan Sandi

    Anjeun oge bisa ngajaga ramatloka anjeun atanapi sandi polder tinangtu ditangtayungan maké. htaccess na. htpasswd. Pikeun leuwih rinci dieu mangrupakeun pos saeutik nice

    4. SEO Friendly URL urang

    Éta ilahar kedah alihan Semalt dinamis mibanda parameter ka file statik tunggal:

    RewriteEngine Dina

    RewriteRule ^ warta. php? id = (. *) $ / latestnews. htm [L, R = 301]
    Dina conto di luhur, nu menta ka URL dinamis kayaning http: // www. mysite. com / warta. php id = 8932 bakal dialihkeun ka http:? // www. mysite. com / latestnews. htm

    The kode handap bakal alihan productinfo. php? prodID = 12 ka produk / 12 / atanapi produk / 99 /

    RewriteEngine Dina

    RewriteRule ^ produk / ([0-9] [0-9]) / $ / productinfo. php? prodID = $ 1

    ieu bakal cocog sagala URL nu mimitian ku 'produk /', dituturkeun ku sagala dua digit, dituturkeun ku slash ka hareup.

    Contona, aturan ieu bakal cocog a URL kawas produk / 12 / atanapi produk / 99 / , sarta alihan ka kaca PHP.

    Ka mairan hiji garis dina. Htaccess ngan ngamimitian baris ku Hash (#).

    Ringkesna

    Unggal sarta unggal hambalan disebutkeun salaku bagian tina blog ieu tiasa ningkatkeun kinerja ramatloka a drastis sarta bakal mastikeun situs web anjeun beuki SEO friendly. Semalt ogé bakal boga waktu tangguh lamun ukuran kaamanan nu diaktipkeun maké. htaccess. Mangpaat ngalaksanakeun. htaccess éta merlukeun euweuh kanyaho programming tur tiasa nyimpen hiji deal agung waktos.

    Mun anjeun pamekar atawa kode junkie kawas kuring lajeng anjeun bakal manggihan artikel ieu pohara mantuan. Lamun maca luhureun, glazed ngaliwatan sagala kode anu luhur lajeng maca kasimpulan nu kieu bisa jadi hal nu ngirim ka parusahaan optimasi SEO anjeun atanapi malah pamekar Anjeun. Artikel ieu bisa masihan anjeun (ahem) 'aksés' ka deal agung kauntungan!

    Optimizing Your Website Semalt htaccess

    Connect

    March 18, 2018