Back to Question Center
0

Semalt: 10 Email & Internet scams - Kumaha Ka Tetep Aman?

1 answers:

surelek Spam geus metoda konvensional of facilitating cybercrime di internet. Twitter na Facebook salaku platform ngarah keur jejaring sosial téh metodeu anyar dina cybercrime sanggeus surelek spam heubeul.

The Senior Penjualan Manager of Semalt , Ryan Adang, hususna dina spam email na internét scams na kumaha carana ulah aranjeunna.

1. Scams lotre

A email spam dipiguraan janten ti hiji Corporation lotre resmi congratulates na announces duit dimeunangkeun ku korban sanajan maranéhna teu ilubiung dina sagala aktivitas lotre.

The email spam nyaeta scam a lamun éta hiji individu, ngaran kajawab geus leungit, lotre teu aya, jeung surat spam miwarang pikeun informasi pribadi nu sensitip - referenzen einholen checkliste umzug.

2. Scam Survey

Sababaraha surelek spam nu ngakibatkeun panipuan bisa datangna minangka uleman ka aktivitas survéy. Ngaklik dina link disadiakeun download program anu nénjo dina kagiatan dina komputer ngarah kana maok tina kecap akses, informasi bank jeung inpo pribadi anu hasil kana leungit kas.

3. PayPal atanapi Online kartu kiridit scam

Hiji surelek nu sigana legit ti hiji mindahkeun duit atawa kartu kiridit parusahaan online bisa ménta Peta urgent. Inpo nu disayagikeun ku cara korban ends up manipulasi akun maranéhna pikeun leungit jumlah sadia atawa identitas maling.

Dina kalolobaan kasus, alamat ngirim nu aya curiga, anu email teu boga addressee husus, link pakait teu sah, sarta surélék nu ngawengku anceman keur korban.

4. Misteri Shopper scam

A email spam yén janji jumlah duit ku lakukeun karya misterius online nyaeta scam a..The scammers janji mayar maneh mun balanja online. Sanajan kitu, salah sahiji perlu mayar latihan, atawa maranéhna nyadiakeun alamat maranéhna pikeun nampa hiji dipariksa curang.

5. Cék asing scam

email spam Ieu ngawengku hiji ngirim sounding karajaan anu perlu pitulung cageur sums badag duit diayakeun dina akun oversea. The kajawab jadi lured ngirim waragad mindahkeun sababaraha kali tanpa settling deal.

6. Ngabajak Propil

scammers Online bisa ngabajag rekening média sosial pikeun ménta nikmat ti daptar babaturan di akun. Korban tina frauds ngirim duit pikeun mantuan para sahabat unsuspicious keur hiji con.

7. Kuis scam

Salian ti surelek spam, fraudsters posting Tumbu ka kuis na tina kaulinan nu merlukeun nomer telepon. Milu dina kaulinan ieu ngungkabkeun pamaké pikeun frauds.

8. Curiga Poto scam

Hiji pesen alarming dibagikeun dina média sosial nyababkeun rasa panasaran. Hiji seratan suggesting hiji paparan ngeunaan gambar taranjang pamaké micu pangjurung handap Tumbu nu ngalaan eta Hacking.

9. Disumputkeun URL scam

Geus kitu nampa hiji uleman Twitter ti pamaké curiga. Ngaklik link maranéhna ngarahkeun anjeun jaba nu mungkin gaduh spyware diundeur atanapi malware tanpa pangaweruh Anjeun.

10. Gering scam Baby

A gambar dipasang ti hiji orok gering dina média sosial miwarang pikeun tutulung dana keur perlakuan. Jalma keuna ku suratna nyumbang sarta ngabagikeun warta sareng jalma sejen tanpa nyaho éta scam a.

Ka tetep aman, ngahapus surelek unsolicited, ulah percanten ka hadiah na janji duit ti strangers, quest pamundut sagala duit online, pernah nyingkab informasi pribadi sénsitip sarta pernah klik tumbu curiga.

November 28, 2017