Back to Question Center
0

Semalt Ahli Elaborates Dina Gmail Kaamanan - Anti scam Tips

1 answers:
<-!
-->

Salaku pamaké jadi leuwih sadar sahiji metodeu nu scammers pake pikeun émbaran phish, hacker ieu neruskeun meunang kreatif dina padika maranéhanana. Metodeu newest gaining traction mangrupakeun hiji nu nargétkeun pamaké Gmail ti sakuliah dunya. ahli Kaamanan ngingetkeun yen eta bisa boga dampak signifikan dina jalma anu make Gmail - cartera hombre elegante.

Maké Tumbu Gmail sah, scammers ieu luring pamaké unknowing kana ngaklik tumbu nu alihan ka situs web dimana maranéhna bisa maok informasi maranéhanana.

Ivan Konovalov, anu Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt , nyadiakeun sabagian cara liwat mana pamaké bisa ngurangan résiko ragrag mangsa keur scams phishing misalna. handap mangrupakeun daptar hal nu peryogi kauninga.

Wordfence unearthed Gmail phishing scam. Dina salah sahiji buah blog na, eta geus kaasup informasi detil sakumaha ka sabaraha scams ieu jalan. Scammers sasaran akun Gmail yén pamaké gaduh sareng Google na kirimkeun aranjeunna pisan loba surelek. Maranehna ngagunakeun strategi béda coba mun jeung dupe pamaké kana nyadiakeun informasi maranéhanana. Diantara métode paling umum dipaké nyaéta citakan tina tumbu, kantétan, atawa nyamur dirina salaku kontak atanapi parusahaan wawuh ka pamaké.

Kana klik, link alihan pamaké ka kaca nu ngabogaan kasaruaan deukeut situs Gmail nyata jeung miwarang pamaké pikeun input wincik asup maranéhna salah deui waktu mangtaun aksés. Naon pamaké bisa jadi teu nyaho nya yen kaca anyar ieu memang portal pikeun hacker dimana aranjeunna panén kecap akses jeung alamat surélék. Ieu bakal mere eta aksés pinuh kana rekening pamaké sarta konci aranjeunna kaluar. Kalayan kontrol lengkep akun, maranéhanana lajeng dikirim malware liwat surelek maranéhanana ka kontak maranéhna manggihan dina akun eta. ahli Kaamanan mamatahan pamaké online pernah nganggo logins sareng kecap akses nu sami kanggo sababaraha situs sabab bisa ngagunakeun kakuatan BRUTE ngakses situs séjén nu salah ayeuna anggota.

Google ascertains yén masalah nu aya di relevansi sarta geus dianggap zat. Ayeuna, pausahaan keur néangan kana cara anyar liwat mana maranéhna bisa nguatkeun pertahanan maranéhanana ngalawan penjahat cyber anu ngagunakeun taktik sapertos.

Dina hiji wawancara kalawan salah sahiji spokespersons Google urang, aranjeunna masihan daptar cara liwat mana maranéhna nulungan ngajaga kaamanan pamaké ti serangan ka Express.co.uk phishing. Di antarana éta warnings browsing aman, beungeut dumasar mesin learning, ngahulag logins akun curiga jeung leuwih. Sakabéh ieu cobian ulah Éntri diidinan atawa ngadeteksi seratan geus flagged salaku scam phishing. Aya ogé prosés verifikasi dua-hambalan yen pamaké tiasa make pikeun ngaronjatkeun status panyalindungan maranéhanana.

Mun hiji percaya yén aya poténsi surelek phishing di koropak maranéhna, aya cara liwat mana maranéhna bisa nyieun pikeun ngurangan data kompromi. Dina kaca login kadua nu nembongan saatos ngaklik on link, upami eta mintonkeun domain web nu geus béda tina naon hiji sah Sigana mah, teras éta mamang teu scam a. alesan teh nya eta hacker nganggo "data URI" nu inserts alamat sah kana domain palsu. Sanajan kitu, di-antara anu spasi bodas dimana aranjeunna nyumputkeun link jahat maranéhanana. Hiji-hijina jalan anu pamaké bisa tetep aman nyaeta pikeun mastikeun yén aya nanaon nu asalna di hareup hostname lian ti "HTTPS:. //"

November 28, 2017