Back to Question Center
0

Semalt Ahli: Kumaha Ka Atur surat Spam?

1 answers:

ngalaporkeun scam surat ka otoritas relevan nya salah sahiji cara paling impactful of disrupting fraudsters sarta ngahulag évolusi kajahatan. Di Inggris, Biro AKAL panipuan Nasional mawa kaluar operasi pikeun ngumpulkeun jeung nganalisis data ngeunaan scams mail na sapertos kawas kejahatan. Ieu ngabantuan pikeun nginpokeun utamana ngeunaan widang lampah preventif nu kudu dilaksanakeun nyieun kaputusan- - compra oculos.

Cokot ka handap kana tips disadiakeun ku Ryan Adang, anu Penjualan Senior Manager of Semalt , anu weruh naon anu kudu dipigawé ngeunaan mail scam.

ngalaporkeun scam mail

Anjeun tiasa ngawartosan penguasa relevan ngeunaan hiji mail scam nu tos Anjeun nampi dina Jumlah cara. Ieu kaasup ngahubungan Royal Surat atawa parusahaan nu keur mimicked ku fraudsters.

Laporan scam mail ka Royal Surat

Royal Surat nyaéta layanan pangiriman surat na parsél. Gawéna kalayan otoritas relevan pikeun nyegah mail scam ti infiltrating sistem pos. Lamun atawa jalma nu nyaho narima hiji mail scam, advices Royal Surat nu neraskeun mail sareng surat ngawengku ka alamat ieu:

Freepost scam Surat,
P.O. Box 797,
Wanci Ex1 9UN

Anjeun oge bisa nelepon Royal Surat via 0345 611 3413 atanapi ngirim surelek ka scam.mail@royalmail.com.

Royal Surat ogé nyorong jalma dimaksud pikeun ngalengkepan hiji scam Surat Laporan (sadia pikeun diundeur di website maranéhanana) jeung ngirim eta bareng jeung surat narima ti fraudsters sarta dokumén lianna atawa bahan disangka geus asalna ti scammers.

Cara séjén tina ngalaporkeun surat scam nyaeta ku ngirim ngaran lengkep anjeun, alamat jeung nomer telepon ku pos ka alamat pos luhur, ku email atanapi ku telepon (03456 113 413). Royal Surat bakal dikirim Anjeun formulir sarta prepaid amplop kajawab ku kituna sanggeus ngeusian formulir nu dikirim deui kalayan sampel sahiji scam surat narima..

ngalaporkeun ka parusahaan

Lamun narima surélék scam ti fraudsters sok janten wawakil a parusahaan asli, éta wijaksana ngahubungan pausahaan.

Bisa jadi bank atawa departemén pamaréntah anu keur mimicked sarta dicutat dina mail scam. Ngawartosan organisasi anu bakal nulungan sakumaha eta tiasa ngawartosan jalma séjén ngeunaan scam nu. Sababaraha pausahaan nempatkeun notices on jaba maranéhanana sarta outline léngkah anu salah kudu bisa mawa bisi maranéhna turun mangsa keur scam nu.

Naon ngeunaan surelek scam?

Surelek nu cara populer lianna ngaliwatan nu scammers trik urang kana schemes dibeunangkeun. Lamun aya bewara nu email scam di koropak anjeun, pastikeun anjeun ngalaporkeun eta.

Sateuacan pilari di pilihan ngalaporkeun anjeun boga sawaktos Anjeun nampa hiji email scam, hayu urang mimiti marios sababaraha tips anu bakal tetep Anjeun sareng inpo Anjeun aman. Sawaktos Anjeun nampa hiji email scam:

  • Ulah klik wae link di email teh.
  • Ulah ngawalon email atawa nyieun kontak jeung ngirim sagala cara.
  • Ulah masihan kaluar informasi wae sanajan upami anjeun geus diklik link.
  • Ulah muka wae kantétan dina email anu.

ngalaporkeun scam email ka Royal Surat

Royal Surat dimimitian gelut ngalawan surelek scam ku cara méré daptar surelek scam paling sering pikeun mantuan Anjeun surelek scam titik di glance a. Lamun Anjeun nampa hiji email curiga, anjeun tiasa ngahubungan Royal Surat via kaca kontak parusahaan atawa "Contact us" link di handap kaca web situs urang.

email ngalaporkeun scam kana surélék parusahaan

surelek scam atanapi surelek phishing ogé bisa dilaporkeun ka ISP (Internet Service Provider) yen ieu dipaké pikeun mungkas email teh. Contona, upami email nu sumping ti akun Gmail, anjeun tiasa ngalaporkeun eta ngagunakeun tombol 'Laporan Spam' dina homepage Gmail urang. Yahoo boga email (abuse@yahoo.com) nu informasi ngeunaan surelek scam sarta kejahatan patali ieu dilaporkeun. Hotmail geus disadiakeun mangrupa 'Laporan phishing' tombol pikeun kaperluan sarua.

surat ngalaporkeun scam na surelek dina jangka waktu nu alus teu bisa overemphasized. Dina waktu nalika scams anu katuhu, kénca jeung puseur, salah teu tiasa mampuh nganggap yén sagalana is alright. Dina merangan fraudsters, éta alus janten sinis jeung teu percanten ka nu nilai nyanghareupan informasi tina surat atawa nelepon telepon.

November 28, 2017