Back to Question Center
0

Semalt Ahli - Kumaha teu jadi Blasted Jeung Google Docs scam?

1 answers:

A email jahat anu lakukeun rounds, dimana ngirim nu aya purportedly batur anjeun wawuh jeung, ngirimkeun anjeun hiji diondang kana klik dina link Google Dok. Ngaklik link ngungkabkeun anjeun ka dunya misfortune. Éta kituna sasaena dihapus email teh.

Ryan Adang, salah sahiji ahli ngarah tina Semalt Layanan Digital, babagi pangalaman dina cara tetep aman ti Google Docs scam.

email The kajadian teu geus datangna ti jalma nu nganggap éta ti tapi gantina téh mangrupa email phishing kalawan niat tricking anjeun klik link - black wedding hats fascinators. Sakabeh hal mangrupakeun gimmick aimed di exposing kenop kana rekening Gmail anjeun ka phisher nu. Nu awon-hal skenario éta Yohanes Podesta, Kepala Komite Nasional Démokratik, anu miboga sakabéh paguneman email na bocor sanggeus ragrag kana bubu.

Saatos sababaraha eventualities, Google direspon ku cara nyokot ukuran pelindung ngajaga pamaké na tina surelek squandering Google Docs. Perusahaan ditumpurkeun kabéh rekening offending, dipiceun Kaca palsu tur kadorong apdet liwat browsing aman. Google nyorong pamaké ngalaporkeun sagala bentuk phishing surelek dina Gmail.

Sawatara ukuran preventif nu aimed di stopping sumebarna éta serangan phishing, sanajan lawan geus junun jutaan ngaruksak tina alamat surélék ngaliwatan target, Gmail akun béréndélan kontak..

The scams diarahkeun ka arah Google akun pamaké geus jadi leuwih kaprah ngaliwatan bulan kaliwat. Hacker posing kontak salaku asli geus junun ngirim dokumén jahat jeung kamiripan kana PDFs sah. Aya metodeu kitu dibuktikeun ngajaga diri tina ancaman. Pastikeun Anjeun tos diaktipkeun fitur auténtikasi dua-faktor on sadaya akun Google Anjeun. Lakukeun sangkan ngabantuan ngéléhkeun sabudeureun hacker sakumaha maranéhna bakal bisa meunang kaliwat auténtikasi kode kadua, lolobana dikirim via talatah teks. Gmail bakal salawasna ngadeteksi na ngabéjaan lamun batur nyoba ngakses akun anjeun.

Dina hal anjeun klik link jahat, anjeun tiasa buka kaca pangaturan akun Gmail anjeun sarta nyabut sakabéh aplikasi aksés kaasup aktip Google Docs palsu.

Google ngaluarkeun pernyataan nurutan-up ngeunaan klaim. Aranjeunna nyatakeun pangaweruh maranéhna ngeunaan kaamanan rekening Google sarta dikaluarkeun katerangan komprehensif sanggeus hiji panalungtikan teleb. parusahaan geus dicokot ukuran ngajaga pamaké maranéhanana ngalawan kampanye phishing email impersonating Google Docs, nu kapangaruhan kirang ti 0,1 persen propil Gmail aktif. Google éta bisa nungtungan kampanye sinister dina sajam. Inpo kontak Ngan ieu diakses sarta kakeunaan ku scam jeung. Investigations némbongkeun yén euweuh data lianna ieu compromised. kituna pamaké nu ngadesek teu butuh wae formulir séjén tina aksi ngeunaan scam nu. Pamaké nu kumaha ogé disarankan pikeun nyandak hiji review ngeunaan aplikasi pihak katilu ku ngadatangan Google Kaamanan pamariksaan link.

Gagantél tur klik di Tumbu teu kedah otomatis sanajan aranjeunna sigana asalna ti urang ogé dipikawanoh ka anjeun. Lamun teu expecting pesen, sok nyandak waktos ka scrutinize URL upami ngandung pangropéa téksu polos atawa cek ganda ti ahli liwat cara nu lian komunikasi.

November 28, 2017