Back to Question Center
0

Semalt: The Trik Kalolobaan canggih Dipaké Ku Cybercriminals Pikeun Cokot Aksés Pikeun Email Akun anjeun

1 answers:

Ieu 2017 sarta anceman batur nyokot leuwih akun surélék anjeun nyata. Pisan nyata. Si dina momen ieu keur tricked kana handing ngaliwatan akses surelek maranéhna pikeun muhrim - evod coils on protank. Dina basa sejen, lawan anu compromising Yahoo Surat, Gmail na Hotmail akun kalawan saeutik saeutik tina rékayasa sosial jeung pesen téks.

Ivan Konovalov, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, nyebutkeun yén scams paling éféktif pisan gampang sangkan ngaéksekusi. Candak conto hiji con anu dresses up jadi cop a. Mun anjeunna atanapi manehna dieureunkeun maneh na maréntahkeun anjeun meunang kaluar tina mobil anjeun sarta leungeun leuwih kenop, bakal maneh nampik? Nya kantenan henteu. Baé rata bakal ngalakukeun kitu tanpa nanyakeun pertanyaan. Ieu aya kejutan yen impersonating cop hiji salah sahiji nyinggung paling serius madhab sakuliah dunya. The scam pulisi boga dua hal bade pikeun eta: éta basajan, sarta jalma condong percanten inohong otoritas. Di handap ieu mangrupakeun qualities nu make cybercriminals.

Barang telat, trend tos mecenghul. Téh mangrupa scam tumbak phishing sasaran di pamaké mobile. Tujuan tina scam ieu mangtaun aksés ka akun surélék Anjeun. Ieu serangan rékayasa sosial basajan nu jutaan jalma nu ragrag keur.

A hacker (bodo goréng) ngan perlu nyaho alamat surélék anjeun jeung nomer telepon ahéng, ieu gampang pikeun ménta Éta ngamangpaatkeun sistem auténtikasi dua-nagara golongan ditawarkeun ku layanan email paling.. panyadia. sistim ieu ngamungkinkeun pamaké pikeun ngareset kecap akses ku cara gaduh kode atanapi link dikirim ka angka mobile maranéhanana.

A conto klasik tina scam dina aksi: Gmail akun Panyandakan Alih ku

Dina hal ieu, aya dua pihak: Anne (boga akun Gmail) jeung Dan (bodo goréng). Anne opts pikeun ngadaptar angka dirina kalawan Gmail ambéh iraha manehna meunang ngonci kaluar tina akun eta, kode verifikasi anu dikirim ka angka mobile nya. Dan, di sisi séjén, geus stalked Anne sarta weruh angka mobile nya (sugan ti akun média sosial nya atanapi ti mana wae online).

The bodo bad (Dan) hayang mangtaun aksés ka akun Gmail Anne urang. Anjeunna weruh ngaran pamaké dirina tapi moal sandi éta. Anjeunna asup landihan nu lajeng clicks 'butuh pitulung' sanggeus guessing kecap akses. Anjeunna clicks "Kuring teu apal dewek mah," asup alamat surélék Anne urang dituturkeun ku lalaki verifikasi on telepon kuring. Hiji kodeu verifikasi genep angka ieu dikirim ka angka Anne urang. Dan ngirimkeun hiji talatah teks pikeun Anne meunangkeun éta anjeunna mangrupa teknisi ti Google sarta yén maranéhna geus noticed aktivitas ilahar dina akun. Anjeunna requests nya teruskeun kodeu verifikasi ambéh maranéhanana nyortir masalah. Anne percaya yén ieu téh sah, payun kodeu verifikasi. Dan make kodeu ieu pikeun meunang aksés ka rekening nya.

Lamun dina Dan meunang aksés ka akun, manehna bisa ngalakukeun nanaon kaasup ngareset sandi jeung ngarobah pilihan recovery. Éta mangrupa Panyandakan Alih ku lengkep. Naon kieu salajengna nyaeta unfathomable. Janten aman ti skéma ieu, pernah masihan Konci verifikasi ka sasaha. Kanyataanna, lamun geus teu dipénta pikeun sami lajeng dicatet yén si anu nepi ka henteu alus.

November 28, 2017